Trendyol Süper Lig’de gol kralı Victor Osimhen oldu

Trendyol Süper Lig’de gol kralı Victor Osimhen oldu

GÜNDEM 1.06.2025 21:16:03 0
Trendyol Süper Lig’de gol kralı Victor Osimhen oldu
Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Trendyol Süper Lig’de sezonu gol kralı olarak tamamladı. Osimhen, ligde oynadığı 30 maçta 26 gol sevinci yaşadı.
Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonu bugün oynanan maçlarla sona ererken, sezonun en golcü futbolcusu da belli oldu. Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, sezonu gol kralı olarak tamamladı. Osimhen, oynadığı 30 karşılaşmada 26 kez rakip fileleri havalandırdı. 26 yaşındaki futbolcunun ardından Başakşehir’den Polonyalı futbolcu Krzysztof Piatek 21 golle ikinci, Fenerbahçe’den de Faslı futbolcu Youssef En Nesyri 20 golle üçüncü oldu.

Osimhen, Türk futbolunun en golcü yabancı futbolcusu oldu
Victor Osimhen, sarı-kırmızılılar bu sezon 41 resmi karşılaşmada forma giydi. Süper Lig’de 26, UEFA Avrupa Ligi’nde 6, Türkiye Kupası’nda da 5 gol kaydeden Victor Osimhen, toplamda 37 gol kaydetti ve en golcü sezonunu yaşadı. Osimhen ayrıca Türk futbolunda da en golcü yabancı futbolcu rekorunun sahibi oldu.

Süper Lig’in yabancı olarak 16. gol kralı
Nijeryalı futbolcu, bu başarısıyla Süper Lig’de gol kralı ünvanını kazanan 16. yabancı futbolcu oldu. Ligde bugüne 16 yabancı futbolcu, 17 sezon gol kralı ünvanını aldı. Süper Lig’de Galatasaray forması giyen Bosna Hersekli futbolcu Tarık Hodzic, 1983-1984 sezonunda 16 gol atarak en çok gol atan ilk yabancı futbolcu oldu. Ligde yabancı olarak en çok gol krallığı ünvanı ise 2 sezonla Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza’ya ait.

Son iki sezonun golcüleri Galatasaray’dan
Geçtiğimiz sezonun ardından 2024-2025 sezonunda da gol kralı Galatasaray’dan çıktı. Geçen sezon sarı-kırmızılıların Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, kaydettiği 25 golle ligin en golcü futbolcusu olmuştu.

Galatasaray 19. kez gol kralı çıkardı
Süper Lig tarihinde en çok Galatasaray’ın futbolcuları gol kralı oldu. Victor Osimhen ile birlikte 19. kez sezonun en golcü futbolcuları sarı-kırmızılılardan çıktı. Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe 16, Trabzonspor 5, Beşiktaş ve Bursaspor da 4’er sezon ligin gol kralı çıkardı.

En fazla Metin Oktay
Süper Lig tarihinin ilk ve en fazla gol kralı, Galatasaray’ın ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Metin Oktay oldu. Oktay, 1959, 1959-1960, 1960-1961, 1962-1963, 1964-1965 ve 1968-1969 sezonları olmak üzere toplam 6 sezon krallık tacını taktı.

TUS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu!

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı

TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirilecek

Organize suç örgütlerine operasyon: 90 şüpheli yakalandı

Brent petrolün varili 64,55 dolardan işlem görüyor

Akdeniz'de 5,8 büyüklüğünde deprem

İsrail yardım noktasını vurdu

Eski valinin düğününe siyaset üstü buluşma

Avrupa'da eğitimde yeni rota: Polonya

Kurban kesim yerleri hazırlandı

Üniversiteli Emirhan evinde ölü bulundu

Yenişehir’de bahar şenliği coşkusu gençlerle taştı

"Bursa Leylek Şenliği" başladı

Roman TOKİ’de bayram sevinci: Güvenlik ve düzenleme tamamlandı

Meclis’te kritik hafta: Başkanlık seçimi ve 10. yargı paketi gündemde

Kabine "Terörsüz Türkiye" gündemiyle toplanıyor

Rusya heyeti İstanbul'da!

Hatay'da işçileri taşıyan midibüs devrildi: 25 yaralı

Bursa'da iki grup arasında bıçaklı- sopalı kavga:4 yaralı

TFF 3'üncü Lig'e çıkan Bursa temsilcisi, ligden çekilme kararı aldı

17 yaşındaki sürücünün kullandığı kamyonet, yol kenarında yürüyen 2 çocuğa çarptı

Bursaspor, 62’nci yılını meşalelerle kutladı

Polonya'da cumhurbaşkanı seçimini yüzde 50,9 ile Nawrocki kazandı

Anadolu Yıldızı 2025’in deniz safhası başladı

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın

Uçuruma yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı

Kırşehir’de sel nedeniyle 1 ev yıkıldı, 3 ev ağır hasar gördü

Makine mühendisi iş kazasında ağır yaralandı

Gaziantep'te hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor