Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın ciddi bir darbe aldığını ifade ederek, “Şu ana kadarki saldırıları öngördüğümüzden daha sınırlı” açıklamasında bulundu.
Amerikan basınına konuşan Trump, ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak operasyonlarını değerlendirdi. İran lideri Ali Hamaney’in öldürüldüğü operasyonun ardından diplomatik çözüm olasılığına ilişkin bir soruya yanıt veren Trump, “Şu an, bir gün öncesine göre çok daha kolay olduğu aşikar. Çünkü ağır bir darbe alıyorlar” dedi.
Trump ayrıca, Hamaney’in ölümünün ardından İran’da yönetimi üstlenebilecek uygun isimlerin bulunduğunu iddia etti. İran’ın şimdiye kadar gerçekleştirdiği saldırıların beklentilerinin altında kaldığını belirten Trump, “İki katı olacağını düşünmüştük. Şu ana kadar beklediğimizden daha az” ifadelerini kullandı.

