Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ile yaşanan gerilimin savaşa dönüşmeyeceğini belirterek, ülkede 30 gün içinde seçim yapılmayacağını bildirdi.

GÜNDEM 6.01.2026 10:15:00 0
Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

ABD Başkanı Donald Trump, bir Amerikan kanalına verdiği röportajda Venezuela'daki askeri operasyonun ardından izlenecek stratejiyi anlattı. Trump, ABD'nin Venezuela ile savaşta olmadığını vurgularken, seçimlerin yakın zamanda yapılmayacağını ve petrol altyapısının onarımı için Amerikan şirketlerinin devreye gireceğini söyledi.

Gelecek 30 gün içinde yeni bir seçim yapılmayacağını kaydeden Trump, “Önce ülkeyi düzeltmeliyiz. Şu an seçim yapamazsınız. Halkın oy kullanabileceği bir ortam yok, bu biraz zaman alacak. Ülkeyi tekrar iyileştirmemiz gerekiyor” dedi.

ABD'nin petrol şirketlerinin ülkenin enerji altyapısını yeniden inşa etme çabalarını sübvanse edebileceğini ve bu sürecin 18 aydan kısa sürebileceğini aktaran Trump, “Bunu daha kısa sürede yapabileceğimizi düşünüyorum ama çok paraya mal olacak. Muazzam miktarda para harcanması gerekecek; bunu petrol şirketleri harcayacak ve daha sonra bizden ya da elde edilen gelirlerden geri ödeme alacaklar” ifadelerini kullandı.

ABD'nin Venezuela ile savaşta olmadığını da ısrarla vurgulayan Trump, “Hayır, değiliz. Biz uyuşturucu satan insanlarla savaştayız. Hapishanelerini, uyuşturucu bağımlılarını ve akıl hastanelerini ülkemize boşaltan insanlarla savaştayız” dedi.

Trump, Venezuela sürecini yönetecek ekibin Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Stephen Miller’dan oluştuğunu açıkladı. Bu isimlerin hepsinin farklı uzmanlıklarının olduğunu dile getiren Trump, nihai olarak kimin sorumlu olduğu sorusuna ise kendisinin olduğunu söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yerine yemin eden Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'in ABD'li yetkililerle iş birliği yaptığını belirten Trump, operasyon öncesinde Rodriguez tarafıyla bir anlaşma yapıldığı iddialarını yalanladı. Trump, Rodriguez'in iş birliğini kesmesi durumunda ABD'nin Venezuela'ya ikinci bir askeri harekat düzenleyebileceğini, buna hazırlıklı olduklarını ancak gerekli olacağını düşünmediğini bildirdi.

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading