Tarih: 13.03.2018 15:00

TSK VE ÖSO BİRLİKLERİ AFRİN KENT MERKEZİNİ KUŞATTI

Facebook Twitter Linked-in

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN AFRİN´DEKİ ZEYTİN DALI HAREKATI SÜRÜYOR. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HAREKATA DAİR BİR AÇIKLAMA GELDİ. MEHMETÇİĞİMİZ AFRİN KENT MERKEZİNİ KUŞATMIŞ DURUMDA VE HER AN ŞEHRE GİREBİLİRİZ.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin 20 Ocak´ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´nda 53. güne girildi. Afrin Kent Merkezi kuşatılmış durumda.

Suriye´nin Afrin karasalında gerçekleştirilen harekatta TSK ve ÖSO´nun ilerleyişi sürüyor. Harekat kapsamında 3393 terörist etkisiz hale getirilirken, birlikler Afrin kent merkezine 1.5 kilometre mesafede konuşlanmış durumda. TSK ve ÖSO kent merkezine her an girebilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nden Afrin Harekatı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "12 Mart´tan itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı. Kritik öneme sahip bölgeler ele geçirildi." denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin´i kuşatırken bir yandan da sivillerin tahliye edilmesi  için koridor açmaya çalışıyor. Çok sayıda sivil Afrin´i terke etmek isterken, PYD/PKK´lı teröristlerin engellemesi ile karşılaştı.

TSK ve ÖSO sivillerin çıkış yapmaya çalıştığı Zahra bölgesine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Zahra´ya 5 kilometre kaldı.


/kanal16haber.com/2018-3/13/150856339b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —