TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği, İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde 24-25 Ekim tarihlerinde İnegöl’de gerçekleştirilecek. 21 farklı atölyede 3-77 yaş arası her yaşa hitap eden çalışmalar İnegöllülerle buluşacak.

BURSA HABER 23.10.2025 11:26:00 0
TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Bursa Bilim Şenliği: Bilimle Üretiyor, Teknolojiyle Gelişiyoruz” etkinliği, İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde 2 gün boyunca içe halkıyla buluşacak. 24 Ekim Cuma ve 25 Ekim Cumartesi günleri yapılacak Bilim Şenliği, 3 yaştan başlamak üzere 77 yaşa kadar herkese hitap eden atölyelerle İnegöllüleri bilimle buluşturacak.

 

2 GÜN BOYUNCA 09.00-17.00 SAATLERİ ARASINDA YAPILACAK

İnegöl’ün yeni yaşam alanı ve kent meydanında yer alan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası önündeki sergi salonunda yapılacak Bilim Şenliği 24 Ekim Cuma günü 09.00’da başlayıp akşam 17.00’da sona erecek. 25 Ekim Cumartesi günü de yine 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Burada İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde 21 farklı atölyeyle 3-77 yaş arası herkese yönelik çalışmalar sunulacak. 2 günlük Bilim Şenliği ile toplumda ve özellikle öğrencilerde mühendislik ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

 

 

BAŞKAN ALPER TABAN’DAN DAVET

Bilimin ışığıyla aydınlanmış bir nesil hedefiyle yapılan her çalışmaya katkı sunmaya ve bu çalışmaları İnegöl halkıyla ve özellikle öğrencilerle buluşturmaya gayret ettiklerini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu kapsamda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen ‘Bursa Bilim Şenliği: Bilimle Üretiyor, Teknolojiyle Gelişiyoruz’ etkinliğinin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik sadece öğrenciler için de değil, 3-77 yaş arası herkesin katılabileceği, faydalanabileceği bir etkinlik. Dolayısıyla bizler başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı 2 gün sürecek Bilim Şenliğine davet ediyoruz” dedi.

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Yükleniyor