TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA BURSA'DAN ÜÇ OKUL DERCEYE GİRDİ

52. lise öğrencileri araştırma projeleri final yarışmasında Bursa’dan 3 okul dereceye girdi. Yarışmada dereceye giren 3 projeden ikisi Anadolu İmam Hatip Liselerinden geldi.

EĞİTİM 9.06.2021 11:30:00 0
TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA BURSA

Bursa’ya derece getiren Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi Bursa'nın gururu oldu.

 

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu tür yarışmaları öğrencilerimizin bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik edilmesi anlamında çok değerli görüyorum. Bu nedenle derece alsın almasın yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, onlara danışmanlık eden öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.” dedi.  

 

Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak hazırladığı “Kadsis (Akıllı Yüz Tanıma ve Ateş Ölçme Sistemi)” isimli proje ile Yazılım/Tematik Alan Görüntü, Ses ve Yazı Tanıma ve İşleme Teknolojileri alanında ikincilik elde etti. Ayşe Aylin Erdoğan projede danışman öğretmen olarak görev aldı.

 

Bursa Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşegül Aydemir ise “Mustafakemalpaşa'nın Unutulan Tarihi Çeşmeleri” isimli projesi ile Tarih/Kültürel Miras alanında üçüncü olma başarısı gösterdi. Projede Fatma Şen de danışman öğretmen olarak görev yaptı.

 

Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenur Örnek, öğretmen Tuğba Tokol’un danışmanlığında hazırladığı “Enginar Yaprağından Doğal Koruyucu Eldesi” isimli proje ile Kimya/Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında üçüncü oldu.   

 

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.

 

Bu yıl yarışmada 2 bin 615 farklı okuldan toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 10 proje başvurusu alındı. Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 160 projenin sahibi olan öğrenciler,  25-26 Mart 2021 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katıldı. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine katıldı. Bu yıl final yarışmasına 52 ilde bulunan 182 farklı okuldan toplam 383 projenin sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 240 projeden 12’si Birincilik, 24’ü İkincilik, 36’sı Üçüncülük ve 36’sı Teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor