Tüm Türkiye merak ediyor! 1 Mart’ta hangi iller normalleşecek?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 1 Mart tarihinden itibaren normalleşmenin başlayacağını belirtmişti.

GÜNDEM 22.02.2021 20:22:00 0
Tüm Türkiye merak ediyor! 1 Mart’ta hangi iller normalleşecek?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 1 Mart tarihinden itibaren normalleşmenin başlayacağını belirtmişti. Bunun üzerine vatandaşlar 1 Mart’ta hangi iller normalleşecek? sorusuna cevap aramaya başladı. Kısıtlamaların kaldırılmasında vaka sayıları ve ildeki aşı durumunun ön planda olacağı biliniyor.

Koronavirüs salgınında 1 Mart tarihinden itibaren yerinde normalleşme ile normalleşmeye başlayacak olan Türkiye’de hangi iller normalleşecek? sorusu son günlerde hız kazandı. Hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları ne zaman kaldırılacak? Detaylar haberimizde

 

1 MART KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da tüm Türkiye merak ettiği kademeli normalleşme için 1 Mart tarihini işaret etmişti. Twitter üzerinden paylaşım yapan Bakan Koca, “1 Mart itibarıyla kademeli normalleşeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

YENİ TABLO BUGÜN AÇIKLANACAK

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle risk seviyesi düşük olan illerde normalleşme başlayacak. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı tabloya göre risk seviyesi düşük olan il sayısı şu an için sadece 2 olarak belirtildi. Bakanlık, bugün 15 – 21 Şubat koronavirüs verilerini il il açıklayarak, durumu bir kere daha gözler önüne serecek.

8 – 14 Şubat tarihleri arasındaki tabloya göre risk derecesi mavi olan iller Hakkari ve Şırnak olarak belirtilmişti.

1 MART İTİBARIYLA..

Bakan Koca’nın geçtiğimiz günlerde yerinde karar dönemi ile normalleşme açıklaması şu şekildeydi:

“Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak”

“İSTANBUL TEDBİRLERİ GEVŞETME KONUSUNDA HAZIR”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un 1 Mart tarihinden itibaren tedbirleri gevşetme konusunda hazır olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimalize edilmiş durumda, hastanelerde yoğun bakımlarımız ve hasta yoğunluğumuz azalmış durumda. İnşallah böyle devam eder. İstanbul şu anda esasında Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart’tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın işyerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. İstanbul’da vaka sayıları esasında minimimize edilmiş durumda ama bu minimizasyonun devamı için uyum şart.”

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Yükleniyor