Türk firmalardan Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere yatırım atağı

Türk firmalardan Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere yatırım atağı

GÜNDEM 20.01.2024 19:36:34 0
Türk firmalardan Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere yatırım atağı
Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği öncülüğünde Türk işadamlarının; Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle, Afrika, Macaristan, Umman, Almanya ve Rusya’ya yönelik yatırım atağı sürüyor.
Aralarında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden balıkçılık ve reklamcılık sektörüne ait firmaların da bulunduğu Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği, İstanbul’da 7 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldi.
Derneğin Onursal Genel başkan Semih Tufan Gülaltay ve dernek yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; Gambiya Büyükelçisi Alkali Franko Konteh, Togo Büyükelçisi Bidialan Kamala, Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cünayd Gaznevi, Gabon Büyükelçisi Jean Bernard Avoma, Angola Büyükelçisi Kleston Antonio, Kenya Büyükelçisi Leonard Nigeyne Boiyo, Umman Büyükelçilik Müsteşarı İbrahim Al Hasani, Burkinafaso Büyükelçisi Vitea Some, TURKDEGS Genel Başkanı Müstafi Amiral Cihat Yaycı ve TUKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Akdeniz Ülkeleri İş Adamları Derneği Onursal Başkanı Semih Tufan Gülaltay, derneğin üyesi firmaların Afrika ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yatırım atağına geçtiğini bildirdi. Gülaltay, "2024 yılında Mısır, İtalya, Arnavutluk, Fransa ve Cezayir’de de derneğimizin şubelerinin açılışını yapıp Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle iş hacmimizi artırmayı hedeflemekteyiz" dedi.
Umman ve Gana’da prefabrik evler, büyük bir yem fabrikası ve inşaat yatırımlarıyla toplam 400 milyon dolarlık yatırım projesi için antlaşmaların sağlandığının müjdesini veren Gülaltay, Umman’da büyük bir havalimanı yapım anlaşması konusunda da görüşmelerin sürdüğünün altını çizdi. Gülaltay, Türk işadamlarının bu ülkelere yönelik yapılacak yatırımlarla parlak bir döneme gireceğini de sözlerine ekledi.

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading