Türk-İş'ten komisyona katılmama kararı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret kararını sert bir dille eleştirerek, "Bu ücretin yıllık da 6 aylık da olsa kabul edilebilir bir tarafı yok." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 25.12.2024 17:22:00 0
Türk-İş

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin yüzde 30 artışla 22 bin 104 lira olarak açıklanmasının ardından, işçi tarafını temsil eden Türk-İş, son asgari ücret toplantısına katılmadı. 

"Ülkenin Yarısı Asgari Ücretle Çalışıyor"
Atalay, asgari ücretin geçim ücreti haline geldiğini belirterek, “Son 5 senede asgari ücret geçim ücreti oldu, ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.” dedi. Toplantılar sırasında tarafların masaya bir rakam getirmediğini dile getiren Atalay, işçinin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı: “Kararı asgari ücret ile yaşayanlar versin dedik. İnsanca yaşamayı mümkün kılacak bir tutarda olmalı, asgari ücret pazarlık konusu yapılmamalı.”

"Bu Rakamla 3 Ay Bile Geçinilemez"
Hükümet ve işverenin uzlaştığı ücretin yaşam koşullarını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Atalay, “Bu rakamla değil 1 sene, 3 ay bile geçinilemez. İşçinin, sendikanın, fakir fukaranın talebine makul bir cevap vermek lazım.” ifadelerini kullandı.

Komisyona Katılmama Resti
Atalay, Türk-İş’in asgari ücret tespit komisyonundaki varlığına da değindi: “Biz bu komisyonda 50 senedir varız. Ancak bu komisyon adil değil, antidemokratik bir komisyon. Adil bir düzenleme yapılmadığı müddetçe, asgari ücret komisyonuna bir daha katılmayacağız.”

Son 30 yılda asgari ücret kararlarının sadece 6 kez oy birliğiyle alındığını ifade eden Atalay, açıklamasını, “Dün toplantıya katılmadık, rakamdan haberimiz yoktu. Açıklanan ücret, işçi tarafının taleplerini karşılamaktan uzak.” diyerek tamamladı.

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Yükleniyor