Türk-İş'ten komisyona katılmama kararı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret kararını sert bir dille eleştirerek, "Bu ücretin yıllık da 6 aylık da olsa kabul edilebilir bir tarafı yok." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 25.12.2024 17:22:00 0
Türk-İş

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin yüzde 30 artışla 22 bin 104 lira olarak açıklanmasının ardından, işçi tarafını temsil eden Türk-İş, son asgari ücret toplantısına katılmadı. 

"Ülkenin Yarısı Asgari Ücretle Çalışıyor"
Atalay, asgari ücretin geçim ücreti haline geldiğini belirterek, “Son 5 senede asgari ücret geçim ücreti oldu, ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.” dedi. Toplantılar sırasında tarafların masaya bir rakam getirmediğini dile getiren Atalay, işçinin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı: “Kararı asgari ücret ile yaşayanlar versin dedik. İnsanca yaşamayı mümkün kılacak bir tutarda olmalı, asgari ücret pazarlık konusu yapılmamalı.”

"Bu Rakamla 3 Ay Bile Geçinilemez"
Hükümet ve işverenin uzlaştığı ücretin yaşam koşullarını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Atalay, “Bu rakamla değil 1 sene, 3 ay bile geçinilemez. İşçinin, sendikanın, fakir fukaranın talebine makul bir cevap vermek lazım.” ifadelerini kullandı.

Komisyona Katılmama Resti
Atalay, Türk-İş’in asgari ücret tespit komisyonundaki varlığına da değindi: “Biz bu komisyonda 50 senedir varız. Ancak bu komisyon adil değil, antidemokratik bir komisyon. Adil bir düzenleme yapılmadığı müddetçe, asgari ücret komisyonuna bir daha katılmayacağız.”

Son 30 yılda asgari ücret kararlarının sadece 6 kez oy birliğiyle alındığını ifade eden Atalay, açıklamasını, “Dün toplantıya katılmadık, rakamdan haberimiz yoktu. Açıklanan ücret, işçi tarafının taleplerini karşılamaktan uzak.” diyerek tamamladı.

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Bursa'da yolunu kaybeden yaşlı adam, trafikte tehlike saçtı

Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”

Yerli savunmanın yeni gücü: MKE TOLGA İHA’lara geçit vermiyor

Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Bursa'da su kesintisi

Ramazan’da dayanışma Yenişehir'de büyüdü

Bursaray arızası sonrası Başkan Bozbey'den açıklama!

Trump “görüştük” dedi, İran yalanladı: “Hiçbir temas yok”

Erol Köse hayatını kaybetti

Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Yıldırım’a modern pazar alanları kazandırılıyor

Bursa’da ‘kız meselesi’ kavgası kanlı bitti

Maliye 'lüks harcama' yapan 16 bin 300 kişinin peşinde

Yıldırım’da temel fotoğrafçılık kursu başladı

Trump'tan flaş karar! Enerji tesislerine saldırı 5 gün ertelendi!

Başkan Erol, kırsalda bayramı ilçe ilçe yaşattı

Altın ve gümüşte sert kayıp

CHP ve AK Parti bayramlaşmasından çarpıcı notlar

Osmangazi’den kadınlara girişim desteği

Levi-Strauss’un düşünce mirası Nilüfer’de konuşuldu

Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davasında karar

Bursaspor’da kombine satışı başlıyor!

Bursa’da aranan 8 kişi operasyonla yakalandı

Yükleniyor

loading