Türk-İş'ten komisyona katılmama kararı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret kararını sert bir dille eleştirerek, "Bu ücretin yıllık da 6 aylık da olsa kabul edilebilir bir tarafı yok." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 25.12.2024 17:22:00 0
Türk-İş

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin yüzde 30 artışla 22 bin 104 lira olarak açıklanmasının ardından, işçi tarafını temsil eden Türk-İş, son asgari ücret toplantısına katılmadı. 

"Ülkenin Yarısı Asgari Ücretle Çalışıyor"
Atalay, asgari ücretin geçim ücreti haline geldiğini belirterek, “Son 5 senede asgari ücret geçim ücreti oldu, ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.” dedi. Toplantılar sırasında tarafların masaya bir rakam getirmediğini dile getiren Atalay, işçinin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı: “Kararı asgari ücret ile yaşayanlar versin dedik. İnsanca yaşamayı mümkün kılacak bir tutarda olmalı, asgari ücret pazarlık konusu yapılmamalı.”

"Bu Rakamla 3 Ay Bile Geçinilemez"
Hükümet ve işverenin uzlaştığı ücretin yaşam koşullarını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Atalay, “Bu rakamla değil 1 sene, 3 ay bile geçinilemez. İşçinin, sendikanın, fakir fukaranın talebine makul bir cevap vermek lazım.” ifadelerini kullandı.

Komisyona Katılmama Resti
Atalay, Türk-İş’in asgari ücret tespit komisyonundaki varlığına da değindi: “Biz bu komisyonda 50 senedir varız. Ancak bu komisyon adil değil, antidemokratik bir komisyon. Adil bir düzenleme yapılmadığı müddetçe, asgari ücret komisyonuna bir daha katılmayacağız.”

Son 30 yılda asgari ücret kararlarının sadece 6 kez oy birliğiyle alındığını ifade eden Atalay, açıklamasını, “Dün toplantıya katılmadık, rakamdan haberimiz yoktu. Açıklanan ücret, işçi tarafının taleplerini karşılamaktan uzak.” diyerek tamamladı.

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Yükleniyor