Tarih: 28.06.2019 13:23

TÜRK KIZILAY BURSA ŞUBESİ İLK YARDIM SEFERBERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kızılay Bursa Şubesi, Türkiye’ye ilk yardımın öneminin anlatılması ve bu bilincin geliştirilmesi adına Türkiye’ye örnek çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda eğitim çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiren Türk Kızılay Bursa Şubesi, DAĞDER’le ortak olarak gerçekleştirdiği ‘Önce Yaşat’ Projesi ile dağ bölgemizin köylerinde yaşayan 380 kişiye ilk yardım eğitimi verdi. 16 saatlik temel ilk yardım eğitimi sonrasında başarılı olan katılımcılara uluslararası geçerliliği olan Kızılay İlk Yardımcı Sertifikası ve Kimlik Kartı, İlk Yardım El Kitabı ve İlk Yardım Çantası takdim edildi. Ayrıca proje kapsamında Temel İlk Yardım Eğitimi alamayan halkımıza da 5 ilçede ilk yardım bilgilendirme semineri verildi.

Tamamlanan eğitim programının ardından kursiyerlere DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programla sertifikaları takdim edildi. Programa Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ve DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk’ün yanı sıra Büyükorhan Kaymakamı Yavuz Arslan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Raif Ender, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Osman Güray, Orhaneli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kayır, Harmancık Milli Eğitim Müdürü İsmail Tufan, kursiyerler ve davetliler katıldı.

‘Önce Yaşat’ Projesi ile Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık-Osmangazi ilçeleri  dağ köylerinde yaşayan başta muhtarlar, ihtiyar heyeti azaları,öğretmenler, din görevlileri ve kadınlar olmak üzere 380 kişiye ilk yardım eğitimi verildi.

İLK YARDIM ORDUSU BÜYÜDÜKÇE KAZALARDAKİ ACI BİLANÇOLAR DÜŞECEKTİR

Sertifika töreninde konuşan Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Dünya genelinde her 5 saniyede 1 kişinin yaralanma sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Her an hekesin ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğini vurgulayan Gürkan,  “Kazalarda ölümlerin 10’u ilk 5 dakikada  , 45’i ilk 30 dakikada gerçekleşmektedir. İlkyardım uygulamalarını doğru yapabilecek kişilerin sayısının arttırılması, ülke genelinde ilkyardım eğitim ve uygulamalarına yönelik etkin organizasyonların gerçekleştirilmesi ile ölüm ve sakat kalma oranları ciddi şekilde azaltılabilecektir. Türk Kızılay, 1960 yılından bu yana  verdiği  ilk yardım eğitimleri ile toplumun doğru bilgi ve beceriler edinerek doğru müdahaleleri yapmalarını sağlamaktır”dedi.

Coğrafi koşulları nedeniyle dağ köylerimizde yaşayan insanlarımızın acil sağlık hizmetlerine, şehir merkezinde yaşayanlara nazaran daha geç ulaşabilmeleri açısından ilk yardım eğitimlerinin bölge halkı için çok önemli olduğunun altını çizdi.

BİR GÜN HAYAT KURTARAN YADA HAYATI KURTARILAN BİZ OLABİLİRİZ

İlk yardımcılar ordusuna  katılan her bireyin varlığı  çevresi için bilinçli insan demek, yeri geldiğinde “Hayat” demek olduğunu belirten Gürkan,‘Unutmayalım ki hayat kurtaran ya da hayatı kurtarılan hepimiz olabiliriz, bu yüzden de hepimiz ilk yardım eğitimi almalıyız’ dedi.

  Gelişmiş ülkelerde ilk yardım eğitim oranı yüzde 98’ler seviyesindeyken, ülkemizde ise bu oranın yüzde 2 seviyelerinde kaldığını sözlerine ekleyen Gürkan, “Türk Kızılay olarak hedefimiz mümkün olduğunca fazla kişi ve kuruma ulaşarak bu seviyeyi en yukarılara taşımaktır” ifadelerini kullandı.


28062019_541534a0a54188eab8f9.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —