Tarih: 11.08.2024 11:04

Türk güreşinin efsanesi kariyerini sonlandırdı

Facebook Twitter Linked-in

Taha Akgül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duygusal açıklamada, güreş kariyerine noktayı koyduğunu açıkladı. 

Akgül, "Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi dün itibariyle spor kariyerimin de sonuna geldik. Çok duygusal günler geçiriyorum" ifadelerini kullandı.

Sivas'ta, babası sayesinde evde abisiyle güreşerek başlayan kariyerini, Paris Olimpiyatları'nda sonlandıran Akgül, kazandığı başarıları sıraladı:

1 Olimpiyat Şampiyonluğu
2 Olimpiyat Üçüncülüğü
3 Dünya Şampiyonluğu
11 Avrupa Şampiyonluğu
Akgül, açıklamasında, "Allah'a ne kadar şükretsem az kalır. Dünyanın en güzel bayrağını şerefiyle hak ettiği yere çıkardım. Hiçbir rakipten korkmadan, her şampiyonada savaşarak mücadele verdim. Tertemiz bir kariyer bileğim hakkıyla alnımın teriyle yazıldı, hamdolsun. Şimdi sancağı başka bir Türk gencine devretme zamanı." ifadelerine yer verdi.

Kariyeri boyunca yaşadığı zorluklara da değinen Akgül, sakatlıklar ve ailesinden uzak geçen kampların kariyerine son verme kararını etkilediğini belirtti. Akgül, bundan sonraki süreçte de Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceğini ifade ederek, "Vatanına şerefiyle hizmet etmiş bir Türk genci olarak Allah’a emanet ediyorum" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —