Türkiye-Hırvatistan maçı sonrası sorduğu sorularla gündemi TV ON6 belirledi

Bursa'da oynanan Türkiye-Hırvatistan maçının ardından açıklama yapan A milli Takım Teknik Patronu Kuntz ve Hırvatistan teknik direktörü Daliç, TV ON6 muhabiri İbrahim Uslu'nun sorularını cevaplandırdı.

GÜNDEM 30.03.2023 16:44:00 0

Türkiye-Hırvatistan maçı sonrası sorduğu  sorularla gündemi TV ON6 belirledi

11 Yıl aradan sonra Bursa'ya milli maç veren Türkiye Futbol Federasyonu Bursalı futbolseverleri heyecanlandırdı.

Türkiye-Hırvatistan maçının Bursa'da oynanacağı açıklandıktan sonra Bursaspor kolları sıvayarak Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'na büyük bir onarım yaparak Milli maça hazır olduklarını gösterdi.

28 Mart'ta oynanan Türkiye-Hırvatistan maçına Bursa halkı ve çevre illerden gelen taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Milli maçta 44 bin kişilik stadyum tıklım tıklım doldu ve taraftarlar maçın başlamasını bekledi.

Maçın 20. dakikasında Kovacic sahneye çıktı ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

38. Dakikada Kaptanımız Hakan Çalhanoğlu sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hakan'ın sakatlığından sonra, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz sahaya İsmail Yüksek'i sürdü.

45+4'te Kalecimiz Mert Günok'un sektirdiği topta ağları bulan oyuncu yine Kovacic oldu ve millilerimiz 2-0 geriye düştü.

2. Yarıda yaptığı değişikliklerle zaman zaman etkili olan Millilerimiz, sonuca ulaşamadı ve maç 2-0 Hırvatistan üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçı basın tribününde takip eden TV ON6 Muhabiri İbrahim Uslu, maçın bitiş düdüğünden itibaren aldığı notlar ile basın toplantısına katılarak A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Hırvatistan Teknik Patronu Zlatko Daliç'e sorduğu sorular ile 

gündeme damgasını vurdu.

Basın Toplantısının başlamasıyla birlikte söz alan TV ON6 Muhabiri İbrahim Uslu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'a sorduğu soru ile nokta atışı yaptı.

‘’Öncelikle defans hattındaki oyuncular sanki ilk defa oynuyor gibiydi, çok acemice hatalar yaptık nitekim yediğimiz ilk gol de bunun göstergesi.''

İkinci sorumda Hakan Çalhanoğlu sakatlandıktan sonra daha bir kreatif oyuncuya ihtiyaç vardı sanki, çünkü evimizde oynuyoruz iyi de bir seyircimiz var. Yaratıcı özelliklere sahip olan Arda Güler daha erken girebilir miydi Hakan Çalhanoğlu'nun yerine?

Stefan Kuntz'un cevabı ise şöyle oldu;

2. soruyla başlayalım, Hakan bugün bariz bir 6 numara oynadı. O pozisyonda birebir değiştirebileceğimiz oyuncu o an Arda değildi kesinlikle. Arda'yı oyuna alsak bile 6 numaraya koyma şansımız yoktu.

Deminki bahsetmiş olduğum birinci temas konusu aslında sırf forvet oynayan yada ofansif oyuncular için geçerli değil, bu defans oyuncuları içinde geçerli. İlk temastaki tuttuğumuz top, ayağımızdan kaçırdığımız top veya kafa ile savunma yaptığımızda istediğimiz kişiye topu gönderemememiz, bunlar benim gözümde bugünkü hassas noktalardı ve kalite farkını birazda bugün bu olaylar gösterdi.

Kuntz'un ardından Hırvatistan Teknik Direktörüne de sorular yönelten TV ON6 Muhabiri İbrahim Uslu'nun soruları şöyle;

Gruptaki en güçlü rakibinize karşı oynadınız bugün. 2-0 galip geldiniz, oynadığınız oyunu beğendiniz mi ? Türk Milli Takımı'nda en beğendiğiniz oyuncu kimdi?

Zlatko Daliç'in verdiği cevap ise şöyleydi;

‘’Çok değerli bir takımla karşılaştık. Türkiye bizim grubumuzda en zor rakip. İlk dakikalarda biraz zorlu bir maç oldu bizim için, bizde bu zorlu takıma karşı iyi bir savunma sergiledik. Özellikle sağ kanadındaki oyuncular benim gözümde daha iyiydiler. Onlara karşı biraz zorlandık. Bizimde sol kanadımız gayet iyi performans sergiledi ve kıran kırana bir mücadele oldu. Türkiye Milli Takımı'nda bütün oyuncular kendi adlarına güzel iş çıkardı. 

 

 

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading