TÜRKİYE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI

BURSA´DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU DÜZENLENDİ

TÜRKİYE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
/kanal16haber.com/2017-6/22/121516691b.mp4
GÜNDEM 22.06.2017 11:26:36 0

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bu açıklamasının ardından Türkiye genelinde uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına hız verildi.Başta sentetik uyuşturucular olmak üzere Bursa´da da zehir tacirlerine karşı helikopter destekli operasyonlar düzenlendi.Bursakent merkezi ve tüm ilçelerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda aranmadık ev bakılmadık metruk bina bırakılmadı.

 

Akşam saatlerinde başlatılan operasyonu Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız bizzat  yönetti.Polis helikopterininde katıldığı operasyonda havadan alınan görüntüler, yerdeki gezici timlere koordinat bilgileri olarak verildi.Önceden tespit edilmiş ev ve iş yerlerine Özel Harekat Ekipleri baskın düzenlendi. Açılmayan kapılar koçbaşı ile kırıldı.

 

Mahallelerin giriş ve çıkışları çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatılırken, polis bölgede kuş uçurtmadı.4 dedektör köpeği ile birlikte binden fazla polisin görev aldığı operasyonda ev ve iş yerleri ile otomobiller didik didik arandı.Uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu mahallelerde daha önceden tespit edilen satıcı ve içiciler teker teker gözaltına alındı.Operasyonlarda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu da ele geçirildi.