Türkiye elektrikli otomobilde şarja bastı

Yerli otomobilin şarj altyapısının kurulması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kolları sıvadı.

TEKNOLOJİ 31.07.2020 18:09:00 0
Türkiye elektrikli otomobilde şarja bastı

 Türkiye 2022’de banttan inecek seri üretim ilk yerli otomobillerin heyecanını yaşarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da şarj istasyonlarının kurulması için çalışmalara başladı. 
  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, ülke genelinde kurulacak şarj istasyonlarının yol haritasını masaya yatırdı. 


  Şarj istasyonlarının kurulumunda teknik ve idari hususların ele alındığı toplantıda, şarj yönetimi ve donanım standartlarının oluşturulması, gerekli mevzuat düzenlemeleri, fiyatlandırma, yavaş ve hızlı şarj gereksinimleri, ulusal projeksiyon ve uluslararası gelişmeler ele alındı. 
 
  “Her 10 araca 1 şarj noktası planlaması yapıyoruz” 
  Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de her bin kişiye 155 araç düştüğünü belirterek, “2030 yılına geldiğimizde 1 ila 2,5 milyon elektrikli aracın yollarda olacağını öngörüyoruz. Bu araçlar için her 10 araca 1 şarj noktası olacak şekilde şarj noktası planlaması yapıyoruz. Böylece yaklaşık 250 bin adet kamuya açık şarj noktası oluşturacağız” dedi. 
  Şarj alt yapısının araç piyasaya çıkmadan önce hazırlanması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Dönmez, konuyla ilgili bir çalışma grubunun oluşturulduğunu da sözlerine ekledi. 
 
  “Dünyada elektriğin önemi artıyor” 
  Türkiye’nin enerjisini, Türkiye’nin otomobiliyle buluşturacaklarını belirten Dönmez, “Dünyada dijitalleşmenin artmasıyla elektriğin önemi daha da artıyor. Akıllı sistemler, yapay zekâ ve depolama gibi teknolojilerle enerjide ciddi bir değişim yaşıyoruz. Bugün elektriği sadece klasik anlamda tüketici dediğimiz kişi ya da kurumlar tüketmiyor. Tüketici kavramı insan yerine artık “nesneleri” ve ‘nesnelerin interneti’ tabanlı bir enerji talebini de oyuncu yapıyor. Günümüzün oyuncuları artık TOGG örneğinde de olduğu gibi cansız nesneler ve yapay zekâ yazılımları da olabiliyor. TOGG’un her türlü yapay zeka temelli teknolojiyle eşleşecek ve onları yönlendirecek olması bunun en güzel örneklerinden birisi” dedi. 
 
  “Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte her türlü gelişmeyi enerji teknolojilerine aktarıyoruz” 
  Enerjideki dönüşüme hem yakıt temelli hem de teknoloji temelli attıkları adımlarla hazırlandıklarını kaydeden Dönmez, “Enerji politikalarımızı hem üretim-tüketim hem de teknoloji noktasında eşgüdüm halinde yürütüyoruz. Enerji portföyümüzde yerli ve yenilenebilir enerjinin payını artırarak hem Türkiye’nin enerjisini yeniliyor hem de konjonktürel gelişmelere karşı daha dirençli bir altyapı oluşturuyoruz. Öte yandan, dijitalleşmenin artmasıyla birlikte her türlü gelişmeyi enerji teknolojilerine aktarıyoruz. Yerli otomobille ilgili de bu anlamda gereken bütün süreçleri bir araya getirmek için diğer Bakanlıklarımızla da koordineli olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
  

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor