TÜRKİYE´DE 13 MİLYON GENÇ VAR

EN FAZLA GENÇ NÜFUS ALAN İL KARABÜK

TÜRKİYE´DE 13 MİLYON GENÇ VAR
/kanal16haber.com/2016-5/20/141210381b.mp4
GÜNDEM 20.05.2016 14:05:26 0

 

Türkiye istatistik kurumu sonuçlarına % 16,4´ü gençlerden oluşuyor.bu da yaklaşık 13 milyon genç nüfusumuz var anlamına geliyor.15-24 yaş gurubunu kapsayan genç nüfusumuzun %51´i erkek, %49´u ise kadınlardan oluşuyor.Türkiye´de en fazla genç nüfus ise doğu illerinde fazla olurken batıya gittikçe azalıyor.En fazla genç nüfus oranında hakkari birinciliği göğüslerken, muğla son sırada yer alıyor.En fazla genç nüfus alan il karabük.Şimdi bir başka ilginç ayrıntı daha verelim.En fazla genç nüfus göçü alan ilimizin istanbul ya da bir başka büyükşehir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak en fazla genç nüfus göçü alan ilimiz karabük oldu.En fazla genç nüfus göçü veren il´de ise yozgat birinci oldu. Yani yozgatlı gençler memleketlerinde fazla durmuyor.Bir başka ayrıntı daha. Yüksek öğretime giden erkek nüfus oranında azalma görülürken, aynı oran kadınlarda artış gösterdi. Kadınlar kariyer için daha çok çalışıyor gibi görünüyor.Hadi gelin bir de işsizlik oranlarına bakalım. Ne yazık ki geçtiğimiz yıl genç kadınlar genç erkeklerden daha fazla işsiz kaldı. Erkeklerin %16,5 işsiz kalırken, kadınlarda ise bu oran %22 olarak gerçekleşti.

 Kadınlar erkeklere göre daha obez

 Şimdi bir de moral verici bir haber verelim. Tüm dünyanın başını ağrıtan obezite sorunu hala türkiye´nin pek gündeminde değil. Çünkü toplumun sadece %3,3 ü obez.Ancak kadınlar erkeklere göre hala biraz daha kilolu. O yüzden aman dikkat diyelim. İnternet kullanımı gençler arasında artıyor . Gençlerimizin yüzde 77´si aktif olarak internet kullanıyor. Ve bu oran her geçen yıl artıyor.

 

Kadınlar erkeklerden daha mutlu

 Peki tüm bu rakamlara baktığımzda akıllara şu soru geliyor. Mutlu muyuz?Evet mutlu sayılırız aslında çünkü gençlerin % 64´ü mutlu olduğunu dile getiriyor.  Ama kadınlar erkeklerden daha mutlu. Erkeklerin yüzde 58´i mutluyken, kadınlarda bu oran %70. Yani kadınlar erkeklere göre hayata daha pozitif bakıyor. Bunun sebebi ise genç erkeklerin zamanını iş bulmak için harcarken kadınların genel de kişisel bakıma ayırması gibi görünüyor.