Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Türkiye nüfusunun yüzde 86,5’i internet, yüzde 65,7’si sosyal medya kullanıyor"

GÜNDEM 12.12.2024 12:22:00 0
Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Dijital 2024 Ekim Global İstatistik Raporu’na göre, Türkiye’de sosyal medya kullanımı ve internet alışkanlıkları dünya ortalamasını geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 303 milyon 97 bin aktif sosyal medya hesabı bulunuyor. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin internet kullanım oranının yüzde 86,5, sosyal medya kullanım oranının ise yüzde 65,7 olduğunu belirtti.

Türkiye Günlük 7 Saat İnternette, 2 Saat 37 Dakika Sosyal Medyada

Dünyada internet kullanıcılarının sayısı 5,52 milyar kişiye ulaşırken, Türkiye’de bu oran dünya ortalamasını aşarak yüzde 86,5’e çıktı. Türkiye’deki kullanıcılar günlük ortalama 6 saat 51 dakika internette, 2 saat 37 dakikayı ise sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Bakan Uraloğlu, dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarının 5,22 milyar olduğunu belirterek, Türkiye’de ise sosyal medya kullanıcılarının nüfusa oranının yüzde 65,7 olduğunu açıkladı. Dünya genelinde en çok kullanılan platformun Facebook olduğunu ifade eden Uraloğlu, “TikTok, Türkiye’de kullanıcıların en fazla zaman harcadığı uygulama olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar burada aylık ortalama 30 saat 39 dakika geçiriyor.” dedi.

 

Popüler Platformlarda Düşüş, TikTok’ta Artış

Raporda, Türkiye’deki sosyal medya platformlarına olan ilgide düşüş olduğu vurgulandı. 2023’te 22,7 milyon kullanıcısı bulunan X (eski adıyla Twitter), yüzde 14,2’lik bir azalmayla 19,5 milyona geriledi. Benzer şekilde, Instagram kullanıcı sayısı yüzde 5 düşüşle 53,8 milyona, Facebook ise yüzde 1,3 düşüşle 34,3 milyona geriledi. Buna karşılık TikTok kullanıcı sayısı yüzde 9,3 artarak 39 milyona ulaştı.

Instagram Reklamlarında Türkiye Lider

Rapora göre, Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 82,8’i Instagram reklamlarına ulaşabiliyor. Bu oran, dünya ortalamasının çok üzerinde. Ayrıca, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 57,9’u çevrimiçi alışveriş yapıyor.

Mobil Ödeme Oranları Dünya Ortalamasının Gerisinde

Dünya genelinde mobil ödeme kullanım oranı yüzde 23,7 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 12,1 seviyesinde kaldı. Raporda, internet kullanıcılarının reklam engelleyici uygulama kullanma oranının Türkiye’de yüzde 30,9 olduğu belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor