Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Türkiye nüfusunun yüzde 86,5’i internet, yüzde 65,7’si sosyal medya kullanıyor"

GÜNDEM 12.12.2024 12:22:00 0
Türkiye’de 303 milyon aktif sosyal medya hesabı var

Dijital 2024 Ekim Global İstatistik Raporu’na göre, Türkiye’de sosyal medya kullanımı ve internet alışkanlıkları dünya ortalamasını geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 303 milyon 97 bin aktif sosyal medya hesabı bulunuyor. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin internet kullanım oranının yüzde 86,5, sosyal medya kullanım oranının ise yüzde 65,7 olduğunu belirtti.

Türkiye Günlük 7 Saat İnternette, 2 Saat 37 Dakika Sosyal Medyada

Dünyada internet kullanıcılarının sayısı 5,52 milyar kişiye ulaşırken, Türkiye’de bu oran dünya ortalamasını aşarak yüzde 86,5’e çıktı. Türkiye’deki kullanıcılar günlük ortalama 6 saat 51 dakika internette, 2 saat 37 dakikayı ise sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Bakan Uraloğlu, dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarının 5,22 milyar olduğunu belirterek, Türkiye’de ise sosyal medya kullanıcılarının nüfusa oranının yüzde 65,7 olduğunu açıkladı. Dünya genelinde en çok kullanılan platformun Facebook olduğunu ifade eden Uraloğlu, “TikTok, Türkiye’de kullanıcıların en fazla zaman harcadığı uygulama olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar burada aylık ortalama 30 saat 39 dakika geçiriyor.” dedi.

 

Popüler Platformlarda Düşüş, TikTok’ta Artış

Raporda, Türkiye’deki sosyal medya platformlarına olan ilgide düşüş olduğu vurgulandı. 2023’te 22,7 milyon kullanıcısı bulunan X (eski adıyla Twitter), yüzde 14,2’lik bir azalmayla 19,5 milyona geriledi. Benzer şekilde, Instagram kullanıcı sayısı yüzde 5 düşüşle 53,8 milyona, Facebook ise yüzde 1,3 düşüşle 34,3 milyona geriledi. Buna karşılık TikTok kullanıcı sayısı yüzde 9,3 artarak 39 milyona ulaştı.

Instagram Reklamlarında Türkiye Lider

Rapora göre, Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 82,8’i Instagram reklamlarına ulaşabiliyor. Bu oran, dünya ortalamasının çok üzerinde. Ayrıca, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 57,9’u çevrimiçi alışveriş yapıyor.

Mobil Ödeme Oranları Dünya Ortalamasının Gerisinde

Dünya genelinde mobil ödeme kullanım oranı yüzde 23,7 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 12,1 seviyesinde kaldı. Raporda, internet kullanıcılarının reklam engelleyici uygulama kullanma oranının Türkiye’de yüzde 30,9 olduğu belirtildi.

 

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski NBA oyuncusu ile bir araya geldi

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Bahçeli’den Sert Çıkış: “Ahlak Yaylım Ateşi Altında”

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden 2 şüpheli daha gözaltına alındı

Badırgalı miniklerden Başkan Özdemir'e el yapımı hediye

Bursa'da otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Bursa'da 'dur ' ihtarına uymayan sürücüye 40 bin 504 lira ceza kesildi

Bursa'nın ünlü lokanta sahibi hayatını kaybetti

Eski Vali İzzettin Küçük, Yeni Yol Partisi Genel Başkanı oldu

Ersin Acar güven tazeledi, esnaf yola devam dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Yükleniyor