Türkiye'de günlük internet kullanım süresi 7 saate yaklaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nde yaptığı konuşmada, internet kullanımının Türkiye'de arttığını ve siber güvenliğin önemini vurguladı.

TEKNOLOJİ 13.02.2024 15:05:00 0
Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde internet kullanımının Türkiye'deki durumuna ve siber güvenliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, internetin sunduğu fırsatların yanı sıra tehlikelere de dikkat çekerek, çocukları ve gençleri korumak için ailelerin ve tüm toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanımının her geçen gün arttığını ve günlük ortalama kullanım süresinin 7 saate yaklaştığını bildirdi. Sosyal medya kullanımının da dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Uraloğlu, bu durumun beraberinde siber zorbalık, çocukların çevrimiçi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı gibi riskleri de getirdiğini söyledi.

Uraloğlu, çocukları ve gençleri internetin tehlikelerine karşı korumak için ailelere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Ailelerin, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda çocuklarıyla açık iletişim kurması ve onları dijital dünyanın tehlikelerine karşı eğitmesi gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, BTK'nin internetin güvenli kullanımı için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü de aktardı. Güvenli İnternet Merkezi'nin kurulduğunu ve bu merkez aracılığıyla çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik eğitimler verildiğini belirten Uraloğlu, "ALO 141 İnternet Bilgi Destek Hattı" ve "Güvenli Mobil İnternet Tırı" gibi projelerin de internetin güvenli kullanımına katkıda bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, dijital dönüşümün getirdiği fırsatlar ve zorluklarla birlikte siber güvenlik konusunun da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak ülkede dijital alanda güvenliği sağlamaya odaklandıklarını aktaran Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından engellenen zararlı bağlantı ve siber saldırılara ilişkin bilgiler de paylaştı.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nün, interneti güvenli ve sağlıklı kullanmak için farkındalık oluşturulacak fırsatlar sunduğunu ve bu konuda tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Dijital dünyada güvenli bir gelecek inşa etmek için eğitime, bilinçlendirmeye ve iş birliğine önem verdiklerini vurguladı.

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

Yükleniyor