Türkiye'de günlük internet kullanım süresi 7 saate yaklaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nde yaptığı konuşmada, internet kullanımının Türkiye'de arttığını ve siber güvenliğin önemini vurguladı.

TEKNOLOJİ 13.02.2024 15:05:00 0
Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde internet kullanımının Türkiye'deki durumuna ve siber güvenliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, internetin sunduğu fırsatların yanı sıra tehlikelere de dikkat çekerek, çocukları ve gençleri korumak için ailelerin ve tüm toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanımının her geçen gün arttığını ve günlük ortalama kullanım süresinin 7 saate yaklaştığını bildirdi. Sosyal medya kullanımının da dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Uraloğlu, bu durumun beraberinde siber zorbalık, çocukların çevrimiçi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı gibi riskleri de getirdiğini söyledi.

Uraloğlu, çocukları ve gençleri internetin tehlikelerine karşı korumak için ailelere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Ailelerin, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda çocuklarıyla açık iletişim kurması ve onları dijital dünyanın tehlikelerine karşı eğitmesi gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, BTK'nin internetin güvenli kullanımı için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü de aktardı. Güvenli İnternet Merkezi'nin kurulduğunu ve bu merkez aracılığıyla çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik eğitimler verildiğini belirten Uraloğlu, "ALO 141 İnternet Bilgi Destek Hattı" ve "Güvenli Mobil İnternet Tırı" gibi projelerin de internetin güvenli kullanımına katkıda bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, dijital dönüşümün getirdiği fırsatlar ve zorluklarla birlikte siber güvenlik konusunun da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak ülkede dijital alanda güvenliği sağlamaya odaklandıklarını aktaran Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından engellenen zararlı bağlantı ve siber saldırılara ilişkin bilgiler de paylaştı.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nün, interneti güvenli ve sağlıklı kullanmak için farkındalık oluşturulacak fırsatlar sunduğunu ve bu konuda tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Dijital dünyada güvenli bir gelecek inşa etmek için eğitime, bilinçlendirmeye ve iş birliğine önem verdiklerini vurguladı.

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Nilüfer’de 8 Mart’a özel bir haftalık program

Yıldırım’da kadın girişimcilere dijital destek

Trafikte rekor ceza dönemi başladı

Bursa polisi tornavidalı gaspçıyı kıskıvrak yakaladı

DEM Parti, İmralı’dan Öcalan’ın çağrısını paylaştı

İstanbul’a var Bursa’ya yok mu?

Osmangazi’de şehit aileleri ve gaziler için anlamlı iftar

Bursa metrosunda rahatsız edici hareketler

Avcılar’da iki metrobüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’da iki kardeş kanseri aynı gün yendi

İnegöl polisi yabancı uyruklu zanlıyı yakaladı

TÜİK açıkladı: İşsizlik yükselişte

İnegöl’de 70 Yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari Bursa’da yakalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fethin 700. yılında kenti dünyaya tanıtıyor

AK Parti’den Erdoğan’ın siyasi mücadelesine vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Yükleniyor