Türkiye'de günlük internet kullanım süresi 7 saate yaklaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nde yaptığı konuşmada, internet kullanımının Türkiye'de arttığını ve siber güvenliğin önemini vurguladı.

TEKNOLOJİ 13.02.2024 15:05:00 0
Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde internet kullanımının Türkiye'deki durumuna ve siber güvenliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, internetin sunduğu fırsatların yanı sıra tehlikelere de dikkat çekerek, çocukları ve gençleri korumak için ailelerin ve tüm toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanımının her geçen gün arttığını ve günlük ortalama kullanım süresinin 7 saate yaklaştığını bildirdi. Sosyal medya kullanımının da dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Uraloğlu, bu durumun beraberinde siber zorbalık, çocukların çevrimiçi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı gibi riskleri de getirdiğini söyledi.

Uraloğlu, çocukları ve gençleri internetin tehlikelerine karşı korumak için ailelere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Ailelerin, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda çocuklarıyla açık iletişim kurması ve onları dijital dünyanın tehlikelerine karşı eğitmesi gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, BTK'nin internetin güvenli kullanımı için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü de aktardı. Güvenli İnternet Merkezi'nin kurulduğunu ve bu merkez aracılığıyla çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik eğitimler verildiğini belirten Uraloğlu, "ALO 141 İnternet Bilgi Destek Hattı" ve "Güvenli Mobil İnternet Tırı" gibi projelerin de internetin güvenli kullanımına katkıda bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, dijital dönüşümün getirdiği fırsatlar ve zorluklarla birlikte siber güvenlik konusunun da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak ülkede dijital alanda güvenliği sağlamaya odaklandıklarını aktaran Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından engellenen zararlı bağlantı ve siber saldırılara ilişkin bilgiler de paylaştı.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nün, interneti güvenli ve sağlıklı kullanmak için farkındalık oluşturulacak fırsatlar sunduğunu ve bu konuda tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Dijital dünyada güvenli bir gelecek inşa etmek için eğitime, bilinçlendirmeye ve iş birliğine önem verdiklerini vurguladı.

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor