Türkiye'de günlük internet kullanım süresi 7 saate yaklaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nde yaptığı konuşmada, internet kullanımının Türkiye'de arttığını ve siber güvenliğin önemini vurguladı.

TEKNOLOJİ 13.02.2024 15:05:00 0
Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen "Güvenli İnternet Günü" etkinliğinde internet kullanımının Türkiye'deki durumuna ve siber güvenliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, internetin sunduğu fırsatların yanı sıra tehlikelere de dikkat çekerek, çocukları ve gençleri korumak için ailelerin ve tüm toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanımının her geçen gün arttığını ve günlük ortalama kullanım süresinin 7 saate yaklaştığını bildirdi. Sosyal medya kullanımının da dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Uraloğlu, bu durumun beraberinde siber zorbalık, çocukların çevrimiçi istismarı, sosyal medya ve oyun bağımlılığı gibi riskleri de getirdiğini söyledi.

Uraloğlu, çocukları ve gençleri internetin tehlikelerine karşı korumak için ailelere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Ailelerin, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda çocuklarıyla açık iletişim kurması ve onları dijital dünyanın tehlikelerine karşı eğitmesi gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, BTK'nin internetin güvenli kullanımı için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü de aktardı. Güvenli İnternet Merkezi'nin kurulduğunu ve bu merkez aracılığıyla çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik eğitimler verildiğini belirten Uraloğlu, "ALO 141 İnternet Bilgi Destek Hattı" ve "Güvenli Mobil İnternet Tırı" gibi projelerin de internetin güvenli kullanımına katkıda bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, dijital dönüşümün getirdiği fırsatlar ve zorluklarla birlikte siber güvenlik konusunun da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak ülkede dijital alanda güvenliği sağlamaya odaklandıklarını aktaran Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından engellenen zararlı bağlantı ve siber saldırılara ilişkin bilgiler de paylaştı.

Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü'nün, interneti güvenli ve sağlıklı kullanmak için farkındalık oluşturulacak fırsatlar sunduğunu ve bu konuda tüm toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Dijital dünyada güvenli bir gelecek inşa etmek için eğitime, bilinçlendirmeye ve iş birliğine önem verdiklerini vurguladı.

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Yükleniyor