Türkiye'nin ilk kadın kılıç kalkan ekibi Avrupa'ya açılıyor

Bursa'da kurulan Türkiye'nin ilk ve tek kadın kılıç kalkan ekibi, yurt dışında ilk kez gösterilerini sergilemek üzere hazırlıklara başladı.

GÜNDEM 5.09.2024 12:48:00 0

Türkiye

Osman Gazi ve Orhan Gazi dönemlerinden miras kalan ve güç gerektiren kılıç kalkan oyununu yaşatmayı hedefleyen 15 kişilik ekip, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'da performans sergileyecek.

KADINLAR KILIÇ KALKANI SAHNEYE TAŞIYOR 

2018 yılında Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü tarafından geleneksel savaş sanatlarını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan ekip, Osmanlı döneminden kalma kılıç kalkan oyununu kadınlardan oluşan bir grup ile yaşatmayı başardı. Ekip, Ortaokul, lise ve üniversite çağlarındaki kızlardan oluşuyor ve haftanın belli günlerinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin bahçesinde ve okçuluk kulübünde antrenman yapıyor.

KALKAN VE KILIÇLAR AĞIR AMA KIZLARIMIZ BAŞARILI

 

Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Akın Ahu, kılıç kalkan oyunlarının genellikle erkekler tarafından oynandığını belirterek, kadınların da bu oyunu sergileyebilecek güçte olduğunu ifade etti. Ahu, "Kalkan ve kılıçlar ağırdır. Kızların başarısı, azmi ve istekleriyle sene başında bu ekibi oluşturduk. 3-4 ay içinde gerekli performansı sağladılar" dedi. Ayrıca, ekip üyelerinin ailelerinin de destek verdiğini ve kızlarının bu oyunu sahnelemesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

AVRUPA'YA AÇILMANIN HEYECANI 

Eylül ayının 19'u ile 25'i arasında Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'da gösterilerini sergileyecek ekip, bu sayede Avrupa'ya açılmanın heyecanını yaşıyor. Ahu, bu turne ile birlikte ekip üyelerinin yurt dışında ilk kez bulunma fırsatına sahip olacağını ve bu deneyimin hem eğitim hem de kişisel gelişim açısından önemli olacağını vurguladı.

 

 

Başkan Aydın, NAKEM ziyaretinde kültürel miras vurgusu yaptı

Bursa'da yola fırlayan 2 yaşındaki çocuğa araba çarptı

Yıldırım’a 100 bin metrekarelik yeni park müjdesi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Bursa’ya yeni meydan müjdesi!

GUHEM 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırladı

15 yaş altına sosyal medya yasağı düzenlemesi ay sonunda Meclis'te

Nilüfer'de “Filistin Sinema Günleri” seyirciyle buluşacak

CHP'nin 'İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlük' davasında ilk duruşma başladı

Devlet Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sadece kınamıyor, lanetliyorum!

Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası yabancı turistler İznik'e akın etti

ABD'nin Maduro'yu alıkoymasının ardından Delcy Rodriguez Geçici Devlet Başkanı oldu

Bakan Uraloğlu: Tüm zamanların en yüksek günlük transit uçuş sayısına ulaştık

Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

Bursa dahil 45 ilde FETÖ baskını: 87 tutuklama

İnegöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Tartıştığı kayınbiraderini silahla vurdu

Altın ve gümüşte sert dalgalanma! Son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

İnegöl Belediyesi’nden çiftçiye güçlü destek

Türkiye'nin en zeki 15 şehri listelendi: İşte Bursa'nın sıralaması...

Bursa'da çakarlı sürücüye 173bin tl ceza!

Türkiye-Portekiz diplomasisi masada

Başkan Yılmaz: Yıldırım’ı esnafla birlikte yönetiyoruz

Olumsuz havalara Büyükşehir kalkanı

Panorama 1326 ziyaretçilerine görsel şölen

Başkanı Davut Gürkan, “AK Parti, Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi”

797 milyonluk satış kararına tepki: Mudanyalı çiftçiler meydana indi

Smart 4–5 projelerinde vahim gerçek

Yükleniyor