Türkiye’nin ulaşımda en pahalı kentlerinden biri Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, topu ulaşıma yüzde 30 zam yaparken, BURULAŞ, “Ulaşımda, Türkiye’nin en ucuz 2. şehri Bursa’dır” açıklamasını yaptı.

BURSA HABER 8.02.2025 12:27:00 0
Türkiye’nin ulaşımda en pahalı kentlerinden biri Bursa

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz, BURULAŞ’ın iddiasını çürüten bir yazı kaleme aldı. Namık Göz yazısında,  Erzurum Teknik Üniversitesi’nde ulaşım doktorasını yapan Ahmet Ünal’ın görüşlerine yer verdi. Diğer büyükşehirlerle Bursa ulaşımını kıyaslayan Ahmet Ünal, “Eskişehir’de tam bilet 20 TL, Konya’da 17,50 TL, Adana’da 21,50 TL, Mersin’de 21,50 TL, Diyarbakır’da 20 TL olarak görülüyor. Baktığımızda, çoğu büyükşehirden daha pahalıya seyahat ettiğimiz de bir gerçek olarak göze çarpıyor” bilgisini paylaşıyor. 

 BURULAŞ’TAN DOĞRU OLMAYAN AÇIKLAMA 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURULAŞ, yüzde 30’luk zamla tam bileti 26 liraya çıkarmıştı. Diğer kentlerdeki seyahat ücreti, Bursa’dan çok daha hesaplıyken, BURULAŞ’ın, “Türkiye’nin en ucuz 2. şehri Bursa” iddiasının doğru olmadığı ve vatandaşı yanıltmaya yönelik bir açıklama olduğu ortaya çıktı. 

FAHİŞ ZAMMA RAĞMEN, ESNAFA AYLARDIR ÖDEME YAPILMIYOR

Türkiye’nin ulaşımda en pahalı kentlerinden biri olan Bursa’da bir başka sorun da, 2 bin özel halk otobüsçü esnafına ödeme yapılmaması. Büyükşehir Belediyesi’nden aylardır ödeme alamayan özel halk otobüsçüleri, araçlarına yakıt koyamayacak duruma geldiler. Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Sadi Eren, Kanal 16’ya yaptığı açıklamada, esnafın direnecek gücü kalmadığını belirtmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in arsa satarak, esnafa borcunu ödeyeceği sözünü verdiğini ancak aylardır konuyla ilgili hiçbir gelişme olmadığını söylemişti.

HABER: Mustafa ÖZDAL 

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Yükleniyor

loading