Türkiye'ye SİHA'ların ardından SİDA'larla adından söz ettirecek! ULAQ testleri başarıyla geçti

Türkiye, Başkan Erdoğan'ın başlattığı 'Milli Teknoloji Hamlesi' ile savunma sanayisinde atak yapmaya devam ediyor.

TEKNOLOJİ 25.01.2022 16:02:00 0
Türkiye

Savunma sanayiinde milli sermaye ile faaliyet gösteren Antalya merkezli ARES Tersanesi ve Ankara merkezli Meteksan Savunma, Türkiye'nin ilk ve tek SİDA'sı ULAQ platformuna, 12.7 mm, uzaktan komutalı silah sistemi entegre ederek, atış testlerini başarı ile tamamladı. 2021 yılında dünyada bir insansız deniz aracından ilk kez füze atışı gerçekleştirerek başarıyla hedefi imha eden ULAQ, yeni uzaktan kumandalı silah sistemiyle üs ve limanların korunmasında görev alacak. 

ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan'ın ortak açıklamasında, Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ-SİDA'nın 12.7 mm silah sistemiyle atış testleri de dahil olmak üzere tüm testleri başarıyla tamamladığı ve görev almaya hazır olduğu belirtildi. Büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden iki firmanın genel müdürünün ortak açıklaması şöyle: 

"ULAQ insansız deniz aracı'nın ülkemizin mavi vatan savunması, deniz kıta sahanlığımızın ve münhasır ekonomik bölgelerin korunmasında ne kadar önemli bir sistem olduğunun farkındayız. Bu doğrultuda ULAQ'a farklı ihtiyaçlar kapsamında yeni sistemlerin entegre edilmesi için yoğun faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz."

ULAQ SİDA'NIN ÖZELLİKLERİ İSE ŞÖYLE AÇIKLANDI:

400 kilometreyi aşabilen seyir menziline, saatte 70 kilometrenin üzerinde sürat kabiliyetine, gündüz/gece görüş imkanlarına, otonom seyir algoritmalarına, kriptolu ve elektronik harp korumalı haberleşme alt yapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretildi. 

Keşif, Gözetleme ve İstihbarat, Su Üstü Harbi (SUH), Asimetrik Harp, Silahlı Eskort ve Kuvvet Koruma, Stratejik Tesis Güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargâh komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kullanılabiliyor. 

Türkiye'nin ilk ve tek silahlı insansız deniz aracı ULAQ, 2021 yılında tamamlanan versiyonundan farklı olarak keşif ve karakol görevlerine ilaveten kritik üs/tesis ve liman savunma amaçlı olarak 12.7 mm uzaktan kumandalı silah sistemi ile donatıldı. İnsansız deniz araçları alanında ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından başlatılan projenin yeni versiyonun ardından istihbarat toplama, mayın avlama, denizaltı savunma harbi, yangın söndürme ve insani yardım/tahliye amaçlı ULAQ insansız deniz araçlarının da üretimi devam ettirilecek.

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Mudanya Üniversitesi YÖK raporunda ilk 10’da

DEAŞ operasyonunda şehit düşen kahraman polislerimize Yalova’da hüzünlü tören

Erden Timur tutuklandı

Bursa'da yılbaşı öncesi sıkı denetim

Bursa'da talaş silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Yükleniyor