Türkiye'ye SİHA'ların ardından SİDA'larla adından söz ettirecek! ULAQ testleri başarıyla geçti

Türkiye, Başkan Erdoğan'ın başlattığı 'Milli Teknoloji Hamlesi' ile savunma sanayisinde atak yapmaya devam ediyor.

TEKNOLOJİ 25.01.2022 16:02:00 0
Türkiye

Savunma sanayiinde milli sermaye ile faaliyet gösteren Antalya merkezli ARES Tersanesi ve Ankara merkezli Meteksan Savunma, Türkiye'nin ilk ve tek SİDA'sı ULAQ platformuna, 12.7 mm, uzaktan komutalı silah sistemi entegre ederek, atış testlerini başarı ile tamamladı. 2021 yılında dünyada bir insansız deniz aracından ilk kez füze atışı gerçekleştirerek başarıyla hedefi imha eden ULAQ, yeni uzaktan kumandalı silah sistemiyle üs ve limanların korunmasında görev alacak. 

ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç ve Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan'ın ortak açıklamasında, Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ-SİDA'nın 12.7 mm silah sistemiyle atış testleri de dahil olmak üzere tüm testleri başarıyla tamamladığı ve görev almaya hazır olduğu belirtildi. Büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden iki firmanın genel müdürünün ortak açıklaması şöyle: 

"ULAQ insansız deniz aracı'nın ülkemizin mavi vatan savunması, deniz kıta sahanlığımızın ve münhasır ekonomik bölgelerin korunmasında ne kadar önemli bir sistem olduğunun farkındayız. Bu doğrultuda ULAQ'a farklı ihtiyaçlar kapsamında yeni sistemlerin entegre edilmesi için yoğun faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz."

ULAQ SİDA'NIN ÖZELLİKLERİ İSE ŞÖYLE AÇIKLANDI:

400 kilometreyi aşabilen seyir menziline, saatte 70 kilometrenin üzerinde sürat kabiliyetine, gündüz/gece görüş imkanlarına, otonom seyir algoritmalarına, kriptolu ve elektronik harp korumalı haberleşme alt yapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretildi. 

Keşif, Gözetleme ve İstihbarat, Su Üstü Harbi (SUH), Asimetrik Harp, Silahlı Eskort ve Kuvvet Koruma, Stratejik Tesis Güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargâh komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kullanılabiliyor. 

Türkiye'nin ilk ve tek silahlı insansız deniz aracı ULAQ, 2021 yılında tamamlanan versiyonundan farklı olarak keşif ve karakol görevlerine ilaveten kritik üs/tesis ve liman savunma amaçlı olarak 12.7 mm uzaktan kumandalı silah sistemi ile donatıldı. İnsansız deniz araçları alanında ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından başlatılan projenin yeni versiyonun ardından istihbarat toplama, mayın avlama, denizaltı savunma harbi, yangın söndürme ve insani yardım/tahliye amaçlı ULAQ insansız deniz araçlarının da üretimi devam ettirilecek.

AK Parti’li Bayrak’tan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç’a ’Arıtma tesisi’ tepkisi

Yenişehir yolcusunu katladı, yeni seferler yolda!

İneği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükledi; o anlar kameraya yansıdı

Doburca’da trafik düzenlemesi: 10 günlük kapanma

Putin ile Trump arasında 1 saatlik kritik görüşme

İmamoğlu'nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi!

Meclis kulisinden Bursa’ya müjdeler ve mesajlar

Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı adliyeye sevk edildi!

Bakan Yumaklı: Çeşme'deki yangın kontrol altında

TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla vekil hastanelik oldu!

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

En düşük emekli maaşı belli oldu

Körfez seferleri başlıyor

Akaryakıta zam geliyor!

Faruk Çelik, Bursa ile anılması eleştirisine ve büyükşehir adaylığı iddiasına ne söyledi?

Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

‘Gemlik merkezdeki sıcak su çıkışları gerilimi artırıp, depremi tetikliyor’

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Temmuz ayı kira artış oranı %43,23 oldu!

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı: Yıllık %35,05!

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Yükleniyor