UÇBEY, kayıp denizcileri bulmak için havada

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait yerli ve milli insansız hava aracı (İHA) "UÇBEY" de arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

UÇBEY, kayıp denizcileri bulmak için havada
BURSA HABER 22.02.2024 16:30:00 0

Marmara Denizi'nde 15 Şubat'ta batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı için arama kurtarma çalışmaları 8. gününde de devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları ve AFAD ekipleri, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan arama çalışması yürütüyor.

İmralı Adası açıklarında batan kargo gemisi "Batuhan A"nın kayıp mürettebatı için arama çalışmaları devam ediyor

Arama faaliyetlerine Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait, dikey iniş ve kalkış özelliğine sahip insansız hava aracı "UÇBEY VTOL" de dahil oldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından kontrol edilen İHA, mürettebatın kıyı kesimlerine sürüklenme olasılığını değerlendirerek, akıntı yönünde çalışma gerçekleştiriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İHA'sı "UÇBEY" ile arama faaliyetleri sürüyor

UÇBEY, havada 2 saat kalabiliyor ve şüpheli gördüğü cisimlere optik yakınlaştırma özellikli kamerayla odaklanıyor. Tespitler AFAD Koordinasyon Merkezi'ne bildirildikten sonra denizden botlar yönlendirilip, bu bölgede arama çalışması yapılıyor.

Ekipler, UÇBEY ile 100 kilometrelik kıyı şeridinde yürüttüğü çalışmalarla kayıp 4 mürettebatın sağ olarak bulunabilme ümidiyle çalışmalara devam ediyor.