Tarih: 15.04.2017 10:47

UEDAŞ´TA GÜMÜŞLÜ DÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in

 

UEDAŞ´tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin genel müdürlük koltuğuna enerji sektörünün tecrübeli isimlerinden İbrahim Gümüşlü´nün atandığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan İbrahim Gümüşlü, Kariyerine 1997 yılında özel bir bankada müfettiş yardımcısı olarak başladı. 2007 yılında o bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atanan Gümüşlü, yine özel bir bankanın Menkul Değerler Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

2010 yılında bir Holding´in Teftiş Kurulu Başkanlığı´na getirilen Gümüşlü, dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesiyle aynı holdingin bünyesindeki Uludağ Enerji Bursa Genel Müdürlüğü ve Boğaziçi Elektrik Genel Müdürlüğü görevlerini yaptı.

UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe ve avukat eşi Duygu Efe Kısa bir süre önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara´da gözaltına alınmış, Mesut Efe ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Devam eden soruşturmada FETÖ´nün şifreli haberleşme sistemi Bylock kullandığı tespit edilen avukat Duygu Efe´nin tutuklanmasından sonra Mesut Efe´nin UEDAŞ´taki görevine son verilmişti.

17 / 25 Aralık süreçlerinden sonra Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintilerinde başta Bursa olmak üzere birçok büyük kentte sanayi çarkları durmuş, bu kesintilerle Enerji Bakanı Berat Albayrak yıpratılmaya çalışılmıştı.

O dönem bazı bölge müdürleri görevden alınırken siyaset kulislerinde FETÖ´cü olduğu söylenen Mesut Efe´ye dokunulmamıştı.


/kanal16haber.com/2017-4/15/115204977b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —