Ufuk Ocak: "Ev tekstili krize rağmen güçlü, Türkiye lojistik avantajla önde”

Tetsiad Başkan adayı Ufuk Ocak: "Sadece yönetimin değil, gezdiğimiz şehirlerdeki sektör dinamiklerinin ve üyelerimizin taleplerini dinleyerek başkan adaylığını kabul ettim."

BURSA HABER 10.10.2025 16:12:00 0
Ufuk Ocak:

TETSİAD başkan adayı Ufuk Ocak, Kanal 16 ekranlarından yayınlanan Yüz Yüze programında gazeteci Mustafa Özdal'ın konuğu oldu.  Türkiye tekstil sektöründe yaşanan krizlere rağmen ev tekstilinin önemli bir avantaj sağladığını vurgulayan Ufuk Ocak, “Genel olarak tekstilde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sadece ülkemizde değil dünyada yaşanan bir kriz var ve bunun etkilerini fazlasıyla görüyoruz. Ev tekstilinin ise tekstil camiasi içinde en avantajlı durumda olduğunu düşünüyorum.Türkiyeyi gezdiğim zaman Uşak'ta battaniye, Antep'te halı , Denizli'de havlu ürünleri , Bursa'da döşeme ve perde ürünleri daha yoğun bir şekilde dağılmış vaziyette. Bu bize büyük bir avataj sağlıyor.Ev tekstili şu anda hala ayakta ve gelecekte çok iyi sinyaller görüyorum. Mücadeleye devam ediyoruz dedi.

 

“Ev tekstilinde ihracattaki kilogram fiyatı şu anda 10-12 dolar bandında"

Ev tekstilinin ihracatta daha yüksek kilogram fiyatına sahip olduğunu belirten Ocak, “Ev tekstilinde ihracattaki kilogram fiyatı şu anda 10-12 dolar bandında. Tekstilin toplamında ise 8,75 dolar. Ev tekstili, ihracatta daha yüksek bir seviyede seyrediyor,” ifadelerini kullandı.

Kur baskısı ve maliyetlerle ilgili olarak, “Bu konuda yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Devletin organları böyle bir karar almış ve  bunu takip edeceklerini söylüyorlar, bizimde kendi içimizde buna göre yapılanmamız gerekiyor. Biz bu konuda biraz ağır kaldık. Tekstil sanayicileri olarak daha hızlı hareket etmemiz gerekirdi  ama şu anda bütün tekstilci kardeşlerimiz yeniden yapılanıyor yeniden organize oluyor. En kısa zamanda bütün tekstil sektörünün en ufak bir harekette çok hızlanacağını ve en kısa sürede toparlayarak çok iyi noktalara geleceğini düşünüyorum.” dedi.

 

Pastanın üstündeki çilek biziz 

 

Ocak, Türkiye’nin ev tekstilinde uluslararası rekabette avantajlı olduğunu da vurguladı: “Artık pastadan daha küçük bir dilim alıyoruz belki ama pastanın üstündeki çilek biziz. Moda, trend, kalite ve kişiye özel üretim konusunda biz öndeyiz. Türkiye lojistik avantajlarıyla çok önemli bir konumda; ev tekstilinin bundan sonra daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum.”
 

Başkan Adaylığı ve Seçim Süreci

Adaylık sürecine dair de açıklamalarda bulunan Ocak, "Başlangıçta adaylık sistemi yönetimde alınan bir karardı. Ancak yönetimde böyle bir uygulama olmaması ve farklı görüşte arkadaşlarımızın bulunması nedeniyle yönetim bunu benimsemedi. Yönetim, adaylık konusunun kendi içimizde tartışılmasının etik olarak değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi. Daha sonra arkadaşlarımız bu yolu tercih edince, sektörde uzun süredir hizmet verdiğim için beni uygun gördüler ve ben teşekkür ettim. Ancak burada şunu vurguladım: Bunu tek başıma yapamam. Bireysel çabalarım değil, tüm sektörün desteği gerekiyor.

Bundan sonra yapılacak işleri farklı noktalara taşımamız için farklı sektörlerden görüşler almam gerektiğini ve bu görüşler doğrultusunda karar vermem gerektiğini kendileriyle paylaştım. Bu kapsamda Bursa, Denizli, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Uşak’taki Ticaret ve Sanayi Odaları ile İhracatçı Birliklerini tek tek ziyaret ederek, sorunlarımızı, taleplerimizi ve yapılması gerekenleri anlattım. Tüm arkadaşlarımız tam destek verdiler, düşüncelerini paylaştılar.

Şu anda sadece yönetimin değil, gezdiğimiz şehirlerdeki sektör dinamiklerinin ve üyelerimizin taleplerini dinleyerek başkan adaylığını kabul ettim. Bu süreç sonucunda “birlikte yöneteceğiz” sloganı ortaya çıktı ve kendi kendini yarattı. Birlikte yönetirsek çok daha farklı sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.

İstanbul, büyük bir ticaret ve ihracat merkezi olarak tekstilin kalbi konumunda ve burada fuar organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Anadolu’daki tüm üyelerimiz, paydaşlarımız ve çalışanlarımızın desteği ile İstanbul merkezinde bu süreci toparlayacağıma söz verdim. İlk kez şehirlerde irtibat büroları kuracağım ve gençler ile kadınları aktif olarak sürece dahil edeceğim" dedi.

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor