Ulaşım filosuna güçlü takviye

Ulaşım filosuna güçlü takviye.. İşte detaylar

BURSA HABER 17.10.2020 09:47:00 0
Ulaşım filosuna güçlü takviye

Bir taraftan yeni yatırımlarla ulaşım sorununa köklü çözümler üreten Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan toplu taşımayı daha konforlu hale getirmek için gerek Burulaş’a ait otobüsleri gerekse de Özel Halk Otobüslerini yenilemeye devam ediyor. Son 3 yılda 88 yeni aracı Burulaş filosuna kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni alınacak 85 araçla ilgili ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı.
Bursa’da ulaşımın sorun olmaktan çıkması için akıllı kavşak uygulamaları, raylı sistem sinyalizasyon optimizasyonu, yeni yollar, köprü ve kavşak gibi fiziki yatırımlara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da toplu taşıma araçlarını vatandaşlar için daha cazip hale getiriyor. Son 3 yılda otobüs filosunu gençleştirip, daha konforlu hale getirmek amacıyla 88 yeni aracı Burulaş bünyesine dahil eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 85 adet 12 metrelik klimalı, engelli rampalı sıfır araç ile 8 metrelik hediye bir aracı filoya dâhil ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yeni otobüsler için 112 milyon TL’ye tamamlanan ihaleyi alan FSM Demirbaş Otomotiv Firması’nın sahibi Mustafa Demirbaş arasında sözleşme imzalandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu ulaşımın cazip hale gelmesi amacıyla T2 Tramvay hattında inşaatın başlamasından, deniz ulaşımında 39 TL’lik tek fiyat uygulamasına geçilmesine, Bursaray’da bekleme sürelerini 2 dakikaya indirecek sinyalizasyon yatırımından mikrobüs ve BursaKart Mobil projelerine kadar önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni yollar, köprülü kavşaklar ve raylı sistem yatırımlarının bir taraftan devam ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Ancak sadece bu fiziki yatırımlarla ulaşım sorununu tamamen çözemeyiz. Nüfusumuz her yıl 50-60 bin artarken, trafiğe çıkan araç sayısı da sürekli artıyor. Bizim öncelikle Bursa’da toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırmamız gerekli. Bunun için de toplu ulaşımı halkımız için cazip ve konforlu hale getirmeliyiz. Bu nedenle sürekli yeni hatlar oluşturuyoruz ve toplu ulaşım araçlarını yeniliyoruz. Son 3 yılda aldığımız 88 yeni araçtan sonra şimdi de 85 yeni aracımızla ilgili ihale süreci tamamlandı ve firma ile sözleşme imzaladık. Yeni gelecek araçlarla filomuz 547 araca çıkmış olacak. Bu yeni araçlarla hem yoğunluğu azaltmayı hem de ihtiyaç duyulan hatları beslemeyi planlıyoruz. Bursa’mız için hayırlı olsun” diye konuştu.

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Yükleniyor