Ulaştırma ekibine mobil aşı

Sağlık ekipleri fabrikalar gibi fazla çalışanın olduğu işyerlerinde mobil aşılama çalışmalarına başladı.

SAĞLIK 17.06.2021 15:09:00 0
Ulaştırma ekibine mobil aşı

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen meslek grupları arasında yer alan, her gün binlerce kişiyi evlerine, işlerine ve sevdiklerine ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki otobüs şoförleri, mobil sağlık ekipleri tarafından aşılandı.

Özellikle SGK’ya kayıtlı çalışanların da aşılama programına alınmasıyla birlikte toplumsal bağışıklık noktasında önemli mesafe alınırken, sağlık ekipleri fabrikalar gibi fazla çalışanın olduğu işyerlerinde mobil aşılama çalışmalarına başladı. Mobil aşı uygulamasından yararlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi de Burulaş bünyesinde çalışan şoförlerin aşılarını Kaplıkaya’daki Hareket Merkezi’nde yaptırdı. Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelen aşılama ve acil müdahale ekibi, sabah saatlerinde aşılama çalışmalarına başladı. Hareket Merkezi binasının girişinde oluşturulan kayıt bölümünde evraklarını imzalayan şoförler, aşılarını yapıldıktan sonra 15-20 dakikada kontrol amaçlı bekletildikten sonra, kaldıkları yerden görevlerine devam etti. Otobüs şoförlerinden 36 yaşındaki Ali Türkmen, bu uygulama sayesinde randevu alma, hastaneye gitme ve sıra bekleme gibi dertleri yaşamadan aşını kolaylıkla olduğunu söyledi.

İnşallah bir daha yaşanmaz

Mobil aşılama çalışması hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, bu imkanı sağlayan Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ekibine teşekkür etti. Türkiye çapındaki çok hızlı bir şekilde yapılan aşılama programı çerçevesinde hastalığa karşı önemli korunmanın sağlanacağını dile getiren Akhan, “İnşallah daha sağlıklı, daha huzurlu günlere ulaşmış olacağız. Öncelikle bu süreçte görev alan sağlık çalışanlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte özellikle pandemi sürecinde çok ciddi fedakarlıkla görev yapan toplu taşıma personellerimize teşekkür ederim. İnşallah bundan sonraki süreçlerde toplum olarak böyle felaketlerden, böyle toplumsal salgınlardan uzak kalır ve daha güzel günlere yol alırız” dedi.

Ciddi sorumluluk

Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar da pandemi sürecinden en çok etkilenen meslek gruplarından birinin de toplu taşıma olduğunu söyledi.  Burulaş şoförlerinin sürekli olarak hastaların ve sağlık çalışanlarının menzillerine ulaşması konusunda çok ciddi sorumluluklar üstlendiğini hatırlatan Çapar, “Sağlık Bakanlığımızın işyerinde aşılama ile ilgili yaptığı uygulama nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz pandemi sürecinde olduğu gibi bundan sonra da vatandaşa en güzel şekilde hizmet vermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ferhat Ekinci de yoğun bir şekilde hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde devam eden aşılamanın, son üç gündür de yerinde mobil ekipler tarafından fabrikalarda ve büyük işletmelerde devam ettiğini kaydetti. Ekinci, Burulaş işletmesinde sabah başlayan ve gece 23.00’a kadar devam edecek aşılama ile 1000’in üzerinde şoförün aşılanacağı vurguladı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Yükleniyor