Tarih: 21.09.2024 15:46

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, sabah saatlerinde Bursa’ya gelerek tamamlanan ulaşım projelerinin açılışını gerçekleştirmek ve devam eden projeleri yerinde incelemek amacıyla çeşitli programlara katıldı. İlk olarak İznik ilçesinde yakın zamanda hizmete açılan çevre yolu projesinin açılış törenine katılan Bakan Uraloğlu, ardından diğer programlarına geçiş yaptı.

 

 

 

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Bazı projelerden özellikle 24 adet karayolu projesinin olduğunu, bunların da 20 milyar liranın üzerinde bir proje bedeline sahip olduğunu ve bunları aktif olarak devam ettirdiğimi söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

 

 

Şehir içi projelere de değinen Uraloğlu, "Çalı Yolu, karayolu kapsamındaki sıkıntılı bir kesimdi. Öncelikle şunu belirtmek isterim; Çalı Yolu, karayolları sorumluluk ağında birebir olması gereken bir yol değildir. Biz alternatif yolları yaptık, bunu karayolundan çıkarabiliriz. Ancak önceki dönem Bursa Büyükşehir yönetimi, 'Eğer bunun imarını ve kamulaştırmalarını yaparsanız, biz de bu yolu komple yaparız.' dedi. Biz de iki şeritli, üç şeritli kavşaklarıyla beraber bu yaklaşım çerçevesinde ilk iki etabını bitirdik ve trafiğe açtık." şeklinde konuştu.

 

 

Bursa'da hızlı tren hattı yapımını inceledi:

 "Bu projemiz bittiği zaman biz Ankara'dan Bursa'ya ya da Bursa'dan Ankara'ya 2 saat 15 dakikada seyahat edeceğiz. Aynı şekilde buradan İstanbul'a da 1 saat 15 dakikalık bir süreyle seyahat etmiş olacağız"
 "Bursa şehir içi ulaşımı için 68 metro aracının alınması söz konusu. Bu konuyla ilgili bizim bakanlığımızın herhangi bir sorumluluğu yoktur. Kimse topu bize atmasın. 2022 yatırım programında Bursa Büyükşehir Belediyesinin yatırım programına alınmış ve önceki yönetim tarafından kredinin bağlanması noktasında son aşamaya geldiğini biliyoruz. Buyursunlar oradan devam etsinler" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —