Uludağ Elektrik’in algı haberine uzmanlardan tepki

Planlı ve plansız elektrik kesintilerini, trafo arızalarını ve aydınlatma sorunlarını çözemediği için Bursalıları mağdur eden Uludağ Elektrik, imaj düzeltmek adına izaha muhtaç bir haber servis edip, algı yaratmaya çalışıyor.

BURSA HABER 2.10.2024 17:03:00 0
Uludağ Elektrik’in algı haberine uzmanlardan tepki

Uludağ Elektrik tarafından servis edilen haberde dünyayı 1,2 kat dolaşacak kadar elektrik hattı çekildiği iddia ediliyor. Ancak 48 bin kilometre hat anlamına gelen bu veriyi, geçmiş yıllarla kıyaslayan uzmanlar, “2014’te TEDAŞ, sadece Bursa’da 21 bin 13 kilometre dağıtım hattı olduğunu açıkladığına göre Güney Marmara’yı saran 48 bin kilometrelik hattın çok büyük anlamı yok. Uludağ Elektrik, dünyayı 1,2 kat dolaşan hat çektik söylemiyle göz boyuyor” dedi. Ayrıca uzmanlar, Uludağ Elektrik’in açıkladığı rakamların izaha muhtaç olduğunu belirterek, geçmiş yıllarla kıyaslama yapılmadığını ve nerelere yatırım yapıldığı bilgisinin eksik olduğunu belirttiler. 

 

----------------------

 

Sıkça yaşanan planlı ve plansız elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşın tepkisini çeken Uludağ Elektrik, çareyi algı haberleri yapmakta buldu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurumsal vergi rekortmenleri arasında 2. sırada yer alarak, fahiş karlar elde eden Uludağ Elektrik, imaj tazelemek adına izaha muhtaç bir haber servis etti. 

 

BÜYÜK RAKAMLARLA GÖZ BOYAMA ÇABASI 

 

Uludağ Elektrik’in servis ettiği haberde, bol sıfırlı rakamlar verilerek, büyük yatırımlar yapıldığı algısı yaratılmaya çalışılıyor. Haberde,  “Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da dünyayı 1.2 kat dolaşabilecek uzunlukta elektrik hattı ve 500 binin üzerinde sokak lambası ile enerji sürekliliğini koruyan UEDAŞ, yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Enerji nakil hatları, kırsal şebeke yenilemesi, aydınlatma ve genişleme çalışmaları için yıl sonuna kadar 3.7 milyar liralık yatırım sağlanacak. Yatırım çalışmalarının yanı sıra düzenli olarak şebekesini yenileyen UEDAŞ, 876 milyon liralık bütçesini de bakım onarım çalışmaları için planladı” deniliyor, ardından UEDAŞ Genel Müdürü Fatih Danacı’nın şu sözlerine yer veriliyor: “Güney Marmara sürekli büyüyen ve gelişen bir bölge. Şehir nüfusu büyüdükçe yeni yerleşim bölgeleri de şekillenmeye başlıyor. Aynı zamanda dağ ilçeleri, yoğun kırsal alanları ile orman vasfı olan bir bölge. Coğrafi zorluklar dağlık bölgelerde çok daha yoğun. Uludağ, Balıkesir ilçeleri, Çanakkale, Kaz Dağı ve Edremit tarafını düşündüğünüzde kırsal arazilerden geçen hatlarımız var. Öte taraftan kuşların göç bölgesi. Coğrafi çeşitliliğimiz çalışma şeklimize fonksiyon kazandırıyor. Doğru yere doğru yatırım anlayışıyla kesintisiz enerji hizmetimizi sürdürüyoruz.”

 

UZMANLAR ULUDAĞ ELEKTRİK’İ DOĞRULAMIYOR 

 

Uludağ Elektrik’in servis ettiği haberi uzmanlara sorduk. Bursa ve çevre illerin asıl sorununun aydınlatma lambaları olmadığını, enerji kesintileri, alt yapı sorunu, enerji hatlarının yer altına alınması, trafo arızalarının giderilmesi ve yatırımsızlık olduğunu dile getiren uzmanlar, Uludağ Elektrik’in açıklamasında, bu sorunları gideren tatmin edici hiçbir bilgi olmadığını ifade ettiler. Söz konusu haberde dünyayı 1,2 kat dolaşacak kadar elektrik hattı çekildiği iddia ediliyor. Ancak 48 bin kilometre hat anlamına gelen bu veriyi, geçmiş yıllarla kıyaslayan uzmanlar, “2014’te TEDAŞ, sadece Bursa’da 21 bin 13 kilometre dağıtım hattı olduğunu açıkladığına göre Güney Marmara’yı saran  48 bin kilometrelik hattın çok büyük anlamı yok. Uludağ Elektrik, dünyayı 1,2 kat dolaşan hat çektik söylemiyle göz boyuyor” dediler.

 Uzmanlar, şu soruları UEDAŞ yetkililerine yönelttiler:

-2023’te kaç trafo yapılmış, yıl sonuna kadar kaç trafo yapılacak?

-Bugüne kadar kaç yeni enerji nakil hattı tesis etmişler? 

-Kaç hattı yer altına almışlar? 

-Sözünü ettikleri 3,7 milyar liralık yatırım kimlere gitmiş? Büyük şirketlere mi konutlara mı? Yani yatırımlar, vatandaşın mı yoksa büyük şirketlerin mi sorununu çözüyor?

-Söz konusu yatırımlar nerelere yapılıyor? Alt yapısı kötü olan yerlere yatırım yapılıyor mu?

 

ELEKTRİK FATURASININ YÜZDE 66’SI ULUDAĞ ELEKTRİK’E GİDİYOR!

 

Son elektrik zammıyla birlikte, elektrik faturasındaki payı artan Uludağ Elektrik, vatandaşın ödediği elektrik faturasının büyük kısmını kasasına koyuyor. Öyle ki 100 liralık bir faturanın yaklaşık 67 lirası, dağıtım bedeli adı altında Uludağ Elektrik’e gidiyor. Büyük karlar elde ettiği vergi rekortmenleri listesinin ilk sıralarında yer almasıyla anlaşılan Uludağ Elektrik, enerji kesintileriyle vatandaşı mağdur ediyor. 

 

Haber: Mustafa ÖZDAL 


Dünya Hayvanları Koruma Günü bayram havasında kutlandı

Bursa Emniyeti'ne 235 yeni araç

Bursa'da tekstil fabrikasında yangın

Yıldırım'da can dostlar emin ellerde

Uludağ Elektrik, vergi rekortmenleri listesinde kendisini gizledi mi?

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD üyeleriyle bir araya geldi

Osmangazi, Yıldırım, Mudanya yıkıyor; Nilüfer bakıyor

Yıldırım Belediyesi'nden anahtar teslim töreni

3 Kardeş 6 milyon lira vurgun yaptı

Başkan Aydın, Marmara Belediyeler Birliği toplantısı için Bursa’ya gelen başkanları ağırladı

Ercan Özel: Sırada planlama aşaması var

Bursa Milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti

İnegöl'de mobilya şöleni devam ediyor

BBDSO, yeni sezon açılış gala konseri verdi

Bir velinin isyanı!

Bursa'da dere içinde erkek cesedi bulundu

Bursaspor yönetiminden Erkan Aydın'a ziyaret

Yenişehir Havalimanı’na 2 yeni hat açıldı

Hayvanları koruma gününe renkli kutlama

İnegöl’de minik eller can dostlarına yuva oldu

Motosikletli katil zanlısı yanlış kişiyi vurmuş

Özgür Özel: "Erdoğan’a dokunulmazlık oylamasında direnmeliydik"

Bursaspor taraftarına kötü haber

Bursa merkezli dev operasyon: 53 gözaltı

Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel program

Osmangazi'de klasik müzik esintisi

Yıldırım ve Şavşat Belediyeleri kardeş belediye oldu

Mudanya Kent Konseyi’nin yeni dönem vizyonu

Anadolu Üniversitesi - Bursaspor maçının hakemi belli oldu

Osmangazi’de film günleri

Yükleniyor