ULUDAĞ´DA ŞENLİK VAR

VATANDAŞLAR EĞLENCEYİ ?ZİRVE´DE YAŞADI

ULUDAĞ´DA ŞENLİK VAR
/kanal16haber.com/2017-1/28/171001000b.mp4
GÜNDEM 28.01.2017 15:59:55 0

 

Türkiye´nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ´da gerçekleştirilen kış şenliği coşkulu görüntülere sahne oldu.Yenilenen teleferik projesi, otopark düzenlemeleri, suni kar pistleri gibi çalışmalarla Uludağ´ın yeniden bir cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu Uludağ´da kış şenliği düzenledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü ve Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla gerçekleştirilen ?Uludağ Kış Şenliği´ne katılan Başkan Altepe, amaçlarının yaz-kış Uludağ´ın canlı cıvıl cıvıl tutmak olduğunu ifade etti.Uludağ´ın önemli bir turizm ve cazibe merkezi olduğunu anlatan Başkan Altepe, ?Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa´yı vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyduğu, sağlıklı, nefes alan bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Yeşiliyle, deniziyle, dağıyla kentin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp, sanayinin, tarımın, turizmin, sanatın ve sporun geliştiği, ekonominin güçlendiği bir dünya kenti olabilmesi için projeler üretiyoruz. Uludağ´ın her zaman canlı olan, yaz kış demeden her mevsim tercih edilen bir turizm merkezi olmasını hedefliyoruz? diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa´nın pek çok değeri bulunduğuna işaret ederek, ?Uludağ, şehrimizin en önemli değerlerindendir. Sadece Bursa´nın değil ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, Uludağ´ın şehirle bütünleşen bir cazibe merkezi haline gelmesi noktasında çalışmalar gerçekleştirdik?dedi.


Başkan Altepe, Uludağ´da ulaşımdan çevre düzenlemesine kadar birçok projenin hayata geçirildiğini anlatarak, ?Uludağ´da 2 gün sürecek olan kış şenliği, Uludağ´ın sosyal ve kültürel etkinlerle de canlandırma gayretimizin bir ürünüdür. Yeni teleferik hattının devreye girmesi ile Uludağ adeta yeniden keşfedildi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kış şenliği, Uludağ´ın sosyal yaşamına da renk katıyor? şeklinde konuştu.Uludağ Kış Şenliği´nde vatandaşlar snowboard eğitim ve gösterileri, atlı kızak ve geleneksel kızak yarışmaları, zipline, karda hamburger ile kayma (snowtubing) etkinliklerine katılarak keyifli dakikalar yaşadı.