Uludağ'da kar sevinci kameralara yansıdı

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Bursa Uludağ'da, beklenen kar yağışı dün gece itibarıyla başladı. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken, vatandaşlar da zirveye akın etti.

ÇEVRE 20.11.2023 10:23:00 0
Uludağ

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da dün gece başlayan kar yağışı gün itibarıyla şiddetini artırarak devam etti. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığının eski 12 derece olarak ölçüldüğü Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığı 52 santimetreyi geçti. Kar yağması otelcilerin yüzünü güldürürken, rezervasyon için arayanların çoğaldığı öğrenildi.
Kasım ayının 16'sında mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte aralıklarla devam eden yağış, dün gece etkisini iyice gösterdi. Kar küreme ve iş makineleri yol kapanmaması için aralıksız çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Uludağ yolunda, kar lastiği veya zinciri olmayan araçların geçişine izin verilmiyor.


Gece hava sıcaklığının eksi 14 dereceye kadar düştüğü gün içerisinde de sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar yükseldiği Uludağ'da, tipi şeklinde yağan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının kısa sürede 1 metreyi geçmesi bekleniyor.
Uludağ'ın karla kaplandığını öğrenen vatandaşlar ise sezonun ilk kar yağışının tadını çıkardı. Kimi kar topu oynadı, kimi ise bol bol sosyal medyası için fotoğraf çekildi.

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Yükleniyor