Uludağ’da karlar eridi

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da geçen hafta etkili olan kar yağışı yerini güneşli ve rüzgarlı havaya bıraktı.

ÇEVRE 2.12.2023 15:17:00 0
Uludağ’da karlar eridi

Uludağ’da 2023 yılının ilk karı geçtiğimiz ayın ortalarında yağdı. Kar yağışı turizmcileri ve tatilcileri sevindirirken, otellerde sezon hazırlıkları hızlandı. Zaman zaman 60 santimetreye yakın kar birikse de geçtiğimiz hafta etkili olan lodos Uludağ’da karları silip süpürdü. Otellerin önümüzdeki hafta açılmaya başlanacağı öğrenilirken, yine önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor.

Uludağ’da bugün hava sıcaklığı en yüksek 10 derece ölçülürken, en düşük sıcaklık ise 8 derece oldu. Yarın ise en yüksek 11 en düşük 8 derece hava sıcaklığı tahmin ediliyor. Pazartesi günü sıcaklık birkaç derece düşüşe geçerek kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri de karla karışık yağmur yağması muhtemel.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, geçtiğimiz haftalarda yağan karın kendilerini ümitlendirdiğini dile getirerek, “Ciddi ciddi bir yağışı olmuştu. Arkasında birkaç gün sonra şiddetli bir lodos karın erimesine sebep oldu. Dağda da bu lodosla birlikte ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Yaklaşık 10 gündür bu lodos aralıklarla devam ediyor” dedi.

Kendilerinin ümitlerinin kırılmadığını daha erken olduğunu sözlerine ekleyen Usta, “Son yıllardır kar anlamında iklim olumsuz ilerlemesine rağmen, bu yıl erken yağan kar bizim için pozitif bir sinyal oldu. Sezonun erken başlayacağını, karın erken geleceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye’de en erken kar Kars Sarıkamış ve Bursa Uludağ’a yağar ve en geç buralardan kalkar. 1980’li yıllarda da bu böyleydi. Ben 40 yıldır Uludağ’dayım. Önümüzdeki hafta ciddi bir kar yağışı bekleniyor. Biz dağın gerçek emekçileri olarak sezona hazırız. 10 Aralık gibi açılış yapacağız. Bu hafta da yağış bekleniyor” şeklinde konuştu.

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

İnegöl'de mobilya ustası frezeye kaptırdı: 3 parmağı kesildi

Yenişehir’de muhtarlarla birlik mesajı

Osmangazi’de camiler Ramazan’a hazır

Devlet Bahçeli yıllar önceki püskevit açıklamasına açıklık getirdi

Tonlarca su çekiliyor, İznik Gölü can çekişiyor

Osmangazi’de Medeni Kanun’un 100. yılı kutlandı

Yıldırım çevre yolunda başıboş at paniği

BTSO seçimi iki adaylı mı olacak?

Bursa Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

Ercan Özel: YESAŞ yeniden emin ellerde

Başkan Bozbey: “Bursa’yı bütüncül planlıyoruz”

Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

Yükleniyor