Uludağ'ın eteklerindeki Balaban Mesire alanı açılıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından Uludağ'ın eteklerindeki Balaban Mahallesi'nde inşa edilen Mesire Alanı, açılış için gün sayıyor.

BURSA HABER 23.01.2021 16:35:00 0
Uludağ

Yıldırım Belediyesi tarafından Uludağ'ın eteklerindeki Balaban Mahallesi'nde inşa edilen Mesire Alanı, açılış için gün sayıyor.


Piknik alanları, saha düzenlemeleri ve çocuk oyun alanları tamamlanan Balaban Mesire Alanı’nda, peyzaj çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Vatandaşların buluşma ve doğayla kucaklaşma noktası olarak tasarlanan Balaban Mesire Alanı, Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye değer katacak vizyon projelerinden biri olacak.
Toplamda 47 bin 990 metrekarelik alanda planlanan mesire yerinin bünyesinde; piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kır kahvesi ve kır lokantası gibi birimler yer alacak. Vatandaşların doğayla kucaklaşmasına olanak tanıyacak Balaban Mesire Alanı, Yıldırımlıların yanı sıra tüm Bursalılara Uludağ’ın eşsiz manzarası eşliğinde şehrin hareketinden uzaklaşarak sosyalleşme ve aileleri ile gönüllerince vakit geçirme imkanı sunacak.


Doğayla buluşma noktası
Yapım çalışmaları tamamlanarak hizmete hazır hale gelen Balaban Mesire Alanı’nın bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şunları söyledi:
“Yıldırım’ın ve Bursa’nın yeşil hüviyeti içerisinde doğal güzellikleriyle bilinen sosyal alanları bir bir hayata geçiriyoruz. Balaban Mesire Alanımız da bölgede yaşayan binlerce hemşehrimize doğrudan hizmet verecek. Projemiz sadece bölgeye veya Yıldırım’a değil Bursa’ya da değer katacak. 7’den 70’e herkesin burada nefes alabileceği, yeşille buluşabileceği güvenli bir alan olacak. Yıldırımlı hemşehrilerimiz günün stres ve yorgunluğunu, aileleriyle birlikte burada atacaklar. İlçemize kazandırdığımız Balaban Mesire Alanı ile Yıldırım’a nefes aldıracak, Bursa’ya da değer katacak kalıcı bir eser oluşturduk. Balaban Mesire Alanımızı tamamlayarak hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözü daha kısa süre içerisinde yerine getirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

Çanakkale'de büyük orman yangını devam ediyor!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy "Bursa'da deprem olacak mı?" sorusunun cevabı geldi

Osmangazi’den Sındırgı’ya deprem sonrası hızlı destek

Devlet Bahçeli: BM derhal harekete geçmeli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan son dakika bilgisi!

Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı

Bursa’ya yeni 16 okul geliyor!

Yol ortasında duran 3 tekerlekli motosikletinde ölü bulundu

Hac ön kayıt ve yenileme başvuruları bugün başlıyor

Yıldırım’da patili canlara mobil hizmet!

SON DAKİKA! İ Marmara ve Ege Bölgesi'nde hissedilen deprem!

Ayça Azak Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çocukların geleceğine ışık tutuyor

Süs havuzuna düşen alkollü kişiyi polis kurtardı!

İnegöl’de durdurulan otomobilde 27 sikke ele geçirildi

Bursa’da gençler rafting heyecanı yaşadı

İnegöl’de Girişimci Kadınlara Fırsatlar Sunan Etkinlik

YENİŞEHİR'DE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SAHADA

İnegöl’de Korkunç Kaza: 2 Kişi ölümden döndü!

6 yaşındaki Dorukhan, her gün takipçisi kadar sokak hayvanı besliyor

Hanım Ağa Çetesi'nin firari elebaşı, sokakta yürürken yakalandı

Mudanya’nın vitrini Büyükşehir’le yenileniyor

İnegöl’de Feci Kaza: 2’si Çocuk 6 Yaralı

Gençlerin yeni buluşma noktası: Genç Kafe

Dişi kızılgeyikler fotokapanla görüntülendi

Bursa’nın gastronomi şöleni başlıyor!

Elyaf Tekstil’de demokrasi kumaşı delik deşik

Yıldırım’da tarih ayağa kalkıyor

Atıl Vaziyetteki Boş Alan Otoparka Dönüşüyor

İnegöl’de Otomobil Alev Alev Yandı

CHP Bursa İl Kadın Kolları'ndan kadın cinayetlerine tepki

Yükleniyor