Uluslararası Lisenin İlk Mezunlarından Duygusal Veda

Bursa’da 70 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunları üniversite sınavında aldıkları sonuçlarla göğüs kabarttı.

EĞİTİM 30.09.2020 15:55:00 0
Uluslararası Lisenin İlk Mezunlarından Duygusal Veda

 4 kıtadan gelen öğrencileri Bursa’daki okullarından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar uğurlarken, duygusal anlar yaşandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve Türkiye’nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilk mezunlarını verdi. 4 farklı kıtadan öğrencinin bulunduğu lisenin mezunları, üniversite sınavında aldıkları puanlarla gurur kaynağı oldu. Örnek lisede öğrenim gören 56 yabancı öğrencinin tamamı farklı üniversiteleri kazandı. Tıp, bilgisayar mühendisliği, ilahiyat, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği gibi bölümlerinin yanı sıra 3 yabancı öğrenci de Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleşti.

 

İLK MEZUNLAR, İLK GURUR

 

Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleşen veda programında yabancı öğrenciler, adeta kendi evlerinden ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını belirtti. Bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin örnek okulunda yetişen öğrencilerin dünya barışına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Okulun ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Dündar, “Bu okulla ilgili düşüncenin ortaya çıkması, proje ve inşaat aşamaları dün gibiydi.  İlk adımı sizlerle attık. Elhamdülillah, ilk mezunlarımızı verdik ve okulumuz da rüştünü ispatladı. Hepiniz başarılı sonuçlarla mezun oldunuz. Herkes bir üniversiteyi kazandı” dedi.

 

ÖĞRENCİLER ZORU BAŞARDI

 

Farklı kıtalardaki 70 ülkeden öğrencilerin bir araya gelmesinin öneminden bahseden Başkan Dündar, “Farklı kültürlerden gelen insanların böyle güzel bir ortamda buluşması ve başarılı bir sonuç elde etmesi bizleri memnun ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fakat, öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Binlerce kilometre öteden, ailenizden ayrılıp buraya geldiniz. Okulunuzu başarılı bir şekilde bitirdiniz. İlk mezunlarımızı vermemize rağmen bütün öğrencilerimiz üniversiteyi kazandı. Bu başarınız inşallah bundan sonraki süreçte de devam eder” diye konuştu.

 

DÜNDAR: “DÜNYAYA BARIŞI GETİRİRİZ”

 

Öğrencilerden hayatları boyunca okulla irtibatı kesmemelerini isteyen Dündar, “4 yıl boyunca 70 ülkeden arkadaşlarınızla bir arada vakit geçirdiniz. Artık, 70 ülkede bir dostunuz olacak. Herkes yeni bir hayat kuracak ama bu okulunuz ile bağınızı koparmayın. Bir şekilde bağınız olsun. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse başka bir bahaneyle iletişiminiz devam etsin. Dünyadaki kavgaların tamamı insanların birbirini tanımamasından dolayı yaşanıyor. Birbirlerinin yaşantısına saygı duyulmamasından dolayı savaşlar çıkıyor. Siz burada yeni kültürler tanıdınız ve yeni bir kültür ortaya çıktı. 8-10 sene sonra herhangi bir yerde iş hayatında, ticarette, devlet yönetiminde yer alacaksınız. Bu güzel ortamı, sadece 70 ülke kendi arasında oluşturmuş olsa, bugün birçok mazlum bölgelerde sıkıntı çeken insanların ateşi söner. Bu diyaloğu sürdürürsek, burada aldığımız felsefeyle dünyaya barışı getiririz. Allah yolunuzu açık etsin, hepinize zihin açıklığı versin” diyerek sözlerini tamamladı.

Okul Müdürü Mehmet Türkmen de okulun kendileri için 2014 yılında adeta bir rüya olduğunu ifade ederek, “Bu rüyamızın gerçekleşmesi için okulumuzun yapımına emek veren, bugünlere gelmesine vesile olan başkanımıza teşekkür ediyorum. 2014 yılında bir hayaldi, bir rüyaydı, elhamdülillah bugün artık ilk meyvelerini verdi. İlk mezunlarımızdan aldığımız sonuçlar umudumuzu bir kere daha tazeledi” dedi.

ETİYOPYALI ABDELA KEDİR: “SANKİ AİLEMDEN AYRILIYORUM”

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Etiyopyalı Mubarek Abdela Kedir ise yaptığı duygusal konuşmada, “Etiyopya, Osmanlı döneminden beri Türkiye ile köklü bir ilişkiye sahiptir. Türkiye, geçmişte ve günümüzde eşi benzeri olmayan bir ülkedir. Türkiye, dünyanın kabadayılarına kafa tutan, sözünü dinleten, kendi göbeğini kendisi kesen, özellikle mazlumlar ve Müslümanlar için çok gurur verici güçlü bir ülkedir. Ne zaman ülkem için büyük bir şey hayal etsem Türkiye’yi de unutmuyorum. Türkiye, ikinci vatanımdır. Türkiye’nin bize sağladığı imkanlarla Birleşmiş Milletler Okulu diyebileceğimiz okulumuzda, kardeşlerimle güzel bir lise dönemi geçirdim. Hepimiz, birbirimizin diplomatı sayılırız. Bize tanınan imkanlar sayesinde hedeflerime doğru ilerliyorum. Hedefim, insanların canını emanet ettiği çok iyi doktor olmak ve ülkem ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmektir. Buradan mezun olup ayrılırken, ailemin evinden ayrılırken hissettiğim duyguları yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği’ni kazanan Mahmud Alam Nau da teşekkür konuşmasında, kendisine emek veren herkese teşekkür etti. Nepalli Mahmud, “2016 yılında Türkiye’ye daha iyi bir eğitim almak için geldim.  Okulun yapımında ve eğitimimiz sırasında ihtiyacımız olan her anda yanımızda olan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. Kendimi geliştirip, Türkiye’ye, ülkeme ve tüm Müslümanlara hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Mehmet Türkmen ve öğrenciler, Başkan Dündar’a tablo ve çiçek hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Osmangazi Belediyesi

 

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Bursa’da Üretimin Geleceğine Yön Veren Ekosistem: BUTEKOM

İran lideri Hamaney’den protestolarla ilgili sert mesaj

İnegöl Kent Müzesi’nde 17’nci yıl sergisi açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Deniz ticaretinde 2025 rekoru

4.9 Milyon emekliye müjde: en düşük emekli maaşı 20bin lira oldu

Tunceli'de çığ meydana geldi

Başkan Özdemir'den tarıma sahip çıkın çağrısı

Osmangazi’de tarım arazisine yapılan kaçak depolar yıkıldı

Türkiye-Birleşik Krallık JETCO 8’inci Dönem Toplantısı Londra’da yapıldı

THY 2025’te 92,6 milyon yolcu taşıdı

BUDO’nun 6 seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi

Trump’tan İran mesajı: Çok sert şekilde vuracağız

Ülke genelinde soğuk hava hakim: Kar geri geliyor!

Genç futbolcu Can Armando Güner Galatasaray yolunda

En düşük emekli aylığı için teklif yarın Meclis’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası!

Fırtınada okul camı kırıldı, öğrenciler yaralandı

İnegöl Belediyesi’nden meydan düzenlemesi

Yükleniyor