ULUTEK Maker çocuk geleceğin teknoloji liderlerini yetiştiriyor

ULUTEK Maker çocuk geleceğin teknoloji liderlerini yetiştiriyor

GÜNDEM 24.01.2024 14:18:46 0
ULUTEK Maker çocuk geleceğin teknoloji liderlerini yetiştiriyor
ULUTEK Teknopark bünyesinde başlatılan ve 2016 yılından bu yana başarıyla devam eden ULUTEK Maker Çocuk Projesi, çocuklara robotik, elektronik, yazılım, 3D tasarım gibi alanlarda benzersiz bir deneyim sunuyor.
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından hayata geçirilen ULUTEK Maker Çocuk projesi, bahar, yaz, sömestr ve kış dönemlerinde gerçekleştirilen atölye programları ve robotik, kodlama, tasarım ve STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) eğitimleri ile 5-16 yaş aralığındaki öğrencilerde algoritmik düşünme becerilerinin geliştirilmesi süreçlerinin tetiklenmesini hedefliyor.
Atölye programlarının çocukların özgüvenini artırdığını ve teknolojiye olan ilgilerini güçlendirdiğini vurgulayan ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızı, üretkenliği ve tasarım becerilerini geliştirmiş bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla hayata geçirilen ULUTEK Maker Çocuk projesinde çocuklar, düşünce yapılarını şekillendirip, problemlere çözüm üretebilen ve üretken bireyler olma yolunda kendilerini geliştirebiliyorlar" dedi. Aynı zamanda, programın hevesli öğrencileri Teknofest gibi prestijli yarışmalara katılmaya teşvik ettiğinden bahseden Karagöz, "Geçtiğimiz sene ilk defa katılan bir öğrenci grubumuz oldu, bu yıl da bir grup öğrencimiz katılım gösterecek. Bu yarışmaları öğrencilere hem bilgi birikimlerini sergileme hem de heyecan verici deneyimler yaşama fırsatı sunması açısından önemli buluyoruz" şeklinde konuştu.
‘Geleceğin yazılımcıları ve tasarımcılarını yetiştirme yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz’
ULUTEK Maker Çocuk projesinin içeriğine değinen proje eğitmeni ve Bursa Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Şengel, projenin öğrencilere bilgisayarsız kodlamayla başlayarak, mBlock ve Scratch gibi platformlar üzerinden kodlama yeteneklerini geliştirme imkanı sunduğuna değindi. Şengel, “MTI yazılımlarıyla çocuklar, üç boyutlu oyun programlama, Arduino projeleri, yapay zeka ve Tinkercad ile 3D tasarım gibi alanlarda kendilerini keşfetme şansı buluyor. Ayrıca öğrencilere tasarım becerilerini geliştirmeleri için Canva ile tasarım eğitimi veriliyor. Sosyal medya içerikleri ve ödevler için kullanılabilecek pratik yetenekler kazandıran bu eğitim, öğrencilere farklı düşünce ve estetik anlayışlarını güçlendirme şansı sunuyor. Devam eden süreçte öğrencilere, C++ ile metin tabanlı Arduino, C# ile Unity, Python ve Java gibi ileri seviye eğitimler de sunuluyor. ULUTEK Maker Çocuk, genç zekaları geleceğin yazılımcıları ve tasarımcıları olarak yetiştirmeye kararlı bir şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Bursa’da Atış Yapı’ya 457 sayfalık iddianame

Nilüfer Belediyesi ve YASAV’tan kız öğrenciler için yurt protokolü

Başkan Aydın, DAĞ-DER iftarında hemşehrileriyle buluştu

Nilüfer Belediyesi’nden Türkiye’ye rol model afet projesi

Nilüfer’e doğru demokrasiyi göreceksin şaşırma

Bursa Kapalıçarşı’da altın yükseliyor

Ahmedinejad’ın sözcüsünden açıklama: Sağ ve güvende

Mudanya’da ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüye 245 bin TL ceza

Motorine dev zam iptal edildi

Bursa’da 12 yıldır firari olan zanlıya polis baskını

UEFA’dan Galatasaray’a seyirci cezası

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

Yükleniyor