Ünlü İsimler Fetih Müzesi’ne Hayran Kaldı

Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, müzeyi her gördüğünde heyecanlandığını söyledi.

KÜLTÜR SANAT 20.10.2020 16:30:00 0
Ünlü İsimler Fetih Müzesi’ne Hayran Kaldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz” projesi kapsamında Bursa’ya gelen iş insanı ve sanatçılardan oluşan Rotahane ekibini Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy öncülüğünde müzeyi ziyaret eden ekibe bilgiler veren Başkan Dündar, “Yeşil bina konseptiyle tasarlanan müzemiz, iç içe geçmiş iki binadan oluşuyor. 42 metre açıklığındaki kubbeyi oturtmuş olduğumuz 6 tane direk Bursa'da metfun 6 padişahımızı simgeliyor. Dünyadaki diğer panoramik müzelerde bir savaş sahnesini anlatılırken, Panorama 1326’da Osmanlı’nın tüm dünyada barış ve huzuru hakim kılma felsefesi anlatılıyor” dedi.

 

Rotahane ekibi, daha sonra Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarının önemli olaylarının resmedildiği 16 tabloyu inceledi. Müzede yer alan çiniler, amfi sahne, kütüphane ve konferans salonları hakkında da bilgiler alan ekip, dev kubbe karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. 6 Nisan 1326 gününün anlatıldığı panoramik resme hayranlıkla bakan misafirler, kurucu şehir Bursa’da adeta tarihi bir yolculuğa çıktıklarını ifade etti.

“FETİH MÜZESİ TÜRKİYE’YE ÇOK YAKIŞIYOR”

 

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Pervin Ersoy da, böylesine önemli bir kültür mirasını hayata geçirdiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Ersoy, “Müzeye üçüncü gelişim olmasına rağmen, kubbe bölümüne her çıktığımda inanılmaz derecede etkileniyorum. Fetih Müzesi, Bursa’ya ve Türkiye’ye gerçekten çok yakışıyor. Bursalılar çok şanslı. Bizler, Rotahane ekibi olarak şehri çok sevdik. Kendi yaşadığımız ülkemizi, vatanımızı bol bol gezelim” diye konuştu.

 

Ziyaret sonunda ise Pervin Ersoy ile Rotahane ekibi, sırayla hatıra sikke basma setine oturarak Osmanlı'nın ilk akçesinden bastı.

 

Osmangazi Belediyesi

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Nilüfer’de uyuşturucuya jandarma darbesi

Bakan Bolat: 2030 hedefi 500 milyar dolar ihracat

Bakan Memişoğlu: Bağımlılıkla mücadelede toleransımız sıfır

Yıldırım’da enerjisini kendi üreten dönüşüm

Cevdet Yılmaz: Alım gücü artacak

HÜRKUŞ deneyimi GUHEM’de paylaşıldı

MSB: SDG ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor

Fuarda İnegöl imzası: 170 firma aynı çatı altında

Osmangazi'de fahiş fiyatlara geçit yok

Başkan Özdemir mahalle mahalle sahaya indi

Bursa Büyükşehir ve 17 İlçe Belediyesi ortak denetimde

Nilüfer OSB’de korkutan kimyasal fabrika yangını

İnegöl'de virajlı yolda devrilen TIR can aldı

TİMBİR’den İletişim Başkanlığı ve BİK’e teşekkür

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Yükleniyor