Ünlü İsimler Fetih Müzesi’ne Hayran Kaldı

Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, müzeyi her gördüğünde heyecanlandığını söyledi.

KÜLTÜR SANAT 20.10.2020 16:30:00 0
Ünlü İsimler Fetih Müzesi’ne Hayran Kaldı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz” projesi kapsamında Bursa’ya gelen iş insanı ve sanatçılardan oluşan Rotahane ekibini Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy öncülüğünde müzeyi ziyaret eden ekibe bilgiler veren Başkan Dündar, “Yeşil bina konseptiyle tasarlanan müzemiz, iç içe geçmiş iki binadan oluşuyor. 42 metre açıklığındaki kubbeyi oturtmuş olduğumuz 6 tane direk Bursa'da metfun 6 padişahımızı simgeliyor. Dünyadaki diğer panoramik müzelerde bir savaş sahnesini anlatılırken, Panorama 1326’da Osmanlı’nın tüm dünyada barış ve huzuru hakim kılma felsefesi anlatılıyor” dedi.

 

Rotahane ekibi, daha sonra Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarının önemli olaylarının resmedildiği 16 tabloyu inceledi. Müzede yer alan çiniler, amfi sahne, kütüphane ve konferans salonları hakkında da bilgiler alan ekip, dev kubbe karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. 6 Nisan 1326 gününün anlatıldığı panoramik resme hayranlıkla bakan misafirler, kurucu şehir Bursa’da adeta tarihi bir yolculuğa çıktıklarını ifade etti.

“FETİH MÜZESİ TÜRKİYE’YE ÇOK YAKIŞIYOR”

 

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Pervin Ersoy da, böylesine önemli bir kültür mirasını hayata geçirdiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Ersoy, “Müzeye üçüncü gelişim olmasına rağmen, kubbe bölümüne her çıktığımda inanılmaz derecede etkileniyorum. Fetih Müzesi, Bursa’ya ve Türkiye’ye gerçekten çok yakışıyor. Bursalılar çok şanslı. Bizler, Rotahane ekibi olarak şehri çok sevdik. Kendi yaşadığımız ülkemizi, vatanımızı bol bol gezelim” diye konuştu.

 

Ziyaret sonunda ise Pervin Ersoy ile Rotahane ekibi, sırayla hatıra sikke basma setine oturarak Osmanlı'nın ilk akçesinden bastı.

 

Osmangazi Belediyesi

Hakan Fidan: Suriye'de 18 Ocak mutabakatını destekliyoruz

Alaçam kar Festivali’ndeki aksaklıklarla ilgili Başkan Ferhat Erol’dan açıklamalarda bulundu

Tarım deposu ilçe gıda sanayi ile şahlanacak

AK Parti'li Ömer Çelik: Kanlı Yanvar şehitlerini rahmet ve saygıyla anıyoruz

Bursa’da yılın ilk fuarı Junioshow kapılarını açtı

Burulaş'ta hem eğitim hem eğlence

FETÖ üyesi eski hakime 9 yıl hapis cezası verildi

2 Çocuk babasından acı haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski NBA oyuncusu ile bir araya geldi

Yıldırım’da Molla Yegan’de yeni dönem

Bursa'da Sena ile Şilan'ın öldüğü kazada sürücü 1.44 promil alkollü çıktı

Yenişehir'de fırınlara sıkı denetim: YESAŞ’a ceza

Bahçeli’den Sert Çıkış: “Ahlak Yaylım Ateşi Altında”

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit eden 2 şüpheli daha gözaltına alındı

Badırgalı miniklerden Başkan Özdemir'e el yapımı hediye

Bursa'da otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 2 yaralı

Bursa'da 'dur ' ihtarına uymayan sürücüye 40 bin 504 lira ceza kesildi

Bursa'nın ünlü lokanta sahibi hayatını kaybetti

Eski Vali İzzettin Küçük, Yeni Yol Partisi Genel Başkanı oldu

Ersin Acar güven tazeledi, esnaf yola devam dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Boğazova yaylası için tarihi fırsat

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Güler, Özbek mevkidaşı Korgeneral Halmuhamedov ile bir araya geldi

700. yılın ilk spor coşkusu Osmangazi’de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Bursa’da 55 gram kokain ele geçirildi; 3 kişi gözaltına alındı

Otomobil, dere yatağına uçtu: 1 ölü, 3 ağır yaralı

İnegöl’de Türk Sanat Müziği ziyafeti

Yükleniyor