‘UYUMAYAN KÜTÜPHANE’DE İLK KİTABI BAŞKAN YILMAZ OKUDU

Öğrencilere 7 gün 24 saat çalışma ve araştırma imkanı sunacak ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde ilk kitabı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz okudu.

KÜLTÜR SANAT 27.11.2020 13:11:00 0
‘UYUMAYAN KÜTÜPHANE’DE İLK KİTABI BAŞKAN YILMAZ OKUDU

Yapım çalışmaları tamamlanan ve Aralık ayında hizmete girecek olan Uyumayan Kütüphane’nin ilk konuğu Başkan Oktay Yılmaz oldu. Teknoloji ve telefon bağımlılığının özellikle gençler arasında okuma alışkanlığını körelttiği son dönemde, okuma alışkanlığına dikkat çekme amacıyla hayata geçirilen ‘1 Dakika 1 Kitap’ projesi ile Yıldırım Belediyesi, yılın her günü bir kitap hediye ediyor. Bu doğrultuda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da hem Uyumayan Kütüphanede ilk kitabı okudu hem de çekilişi gerçekleştirilecek yeni kitabı da seslendirmiş oldu. Proje kapsamında, gençler arasında yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağı Instagram üzerinden, Yıldırım Belediyesi sayfasında Başkan Oktay Yılmaz’ın bir bölümünü seslendirdiği videodaki kitapların yazarını ve adını doğru tahmin edenler, yapılacak çekilişin ardından Başkan Oktay Yılmaz’ın imzaladığı kitapların sahibi olacak. Proje çerçevesinde, geride kalan süreçte yüzlerce kitap Bursa’nın yanı sıra Hatay’dan İzmir’e Edirne’den Ardahan’a, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki okuyuculara gönderildi.

 

‘GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ’

 

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarının tamamlanarak açılışa hazır hale geldiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İnstagram üzerinden gerçekleştirdiğimiz ‘1 Dakika 1 Kitap’ projemize artık ‘Uyumayan Kütüphane’mizde devam edeceğiz. Bu anlamda bu yeni mekanda ilk okumamızı gerçekleştirdik. Bünyesinde, 288 kişilik kütüphane alanının yanı sıra, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, toplantı odası, kafeterya ve dinlenme alanları bulunacak bu özel kütüphaneyi Yıldırım’a kazandırarak gençlerimize hem ders çalışma imkanı oluşturup hem de kişisel gelişimlerine katkı sunacağız. Bilindiği üzere teknoloji, hayatımızın her alanına girdi, hatta bununla da kalmayarak, neredeyse hayatımızı işgal etti. Bu düşünceyle gençlerimizi bir nebze de olsa teknolojik bağımlıktan kurtarmak adına ‘1 Dakika 1 Kitap’ projemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Projemiz kapsamında yılın 365 gününe denk gelecek şekilde vatandaşlarımıza her gün bir kitap hediye ediyoruz. Haftalık olarak Türk ve Dünya klasikleri arasında yer alan bir kitabın bir bölümünü seslendirdiğim eserin adını ve yazarını doğru tahmin eden takipçilerimiz arasından 7 kişiye, bizzat imzaladığım kitapları hediye ediyoruz. Bu vesileyle kitap sevdalısı olan herkesi, Yıldırım Belediyesi Instagram hesabından her hafta yayınlanan videolarımızı takip etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akaryakıtta çifte zam yolda!

Kirada tavan zam oranı belli oldu!

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu

Milletvekili dağılımı güncellendi, Bursa 2 bölge oldu!

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 26 yabancı uyruklu yakalandı

Kestel'de miniklerin Ramazan sevinci

İran: Nükleer tesisimize saldırı oldu

İran Kızılayı, ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Kuveyt: ABD'ye ait birkaç savaş uçağı düştü

Hasan Âli Yücel Osmangazi’de anıldı

Bursa’da bahis operasyonu

Cevdet Yılmaz: Ekonomimiz şoklara karşı dayanıklı

Türkiye ekonomisi 2025’te %3,6 büyüdü

Ramazan bereketi Yıldırım'da paylaşıldı

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hayatını kaybetti

Bursa’da aranan 2 şahıs yakalandı

Hamaney'in yerine gelecek isim belli oldu

Başkan Bozbey Mustafakemalpaşa’da iftarda vatandaşla buluştu

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP tarihine geçti

Trump’tan İran açıklaması: Saldırılar beklenenden sınırlı

Gram altın 8 bin TL’yi aştı, ons zirveye koştu

Yükleniyor