Uzmanından çocuklarda artan grip vakalarına karşı uyarı: "9 yaşın altındaki tüm çocukların grip aşısı olmasını öneriyoruz"

Uzmanından çocuklarda artan grip vakalarına karşı uyarı: "9 yaşın altındaki tüm çocukların grip aşısı olmasını öneriyoruz"

GÜNDEM 16.01.2024 14:00:59 0
Uzmanından çocuklarda artan grip vakalarına karşı uyarı:
Havaların soğumasıyla grip vakalarında artış görülmesinden dolayı çocuklarda da grip hastalığının arttığını söyleyen Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, "Biz 9 yaşın altındaki tüm çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısı olmasını öneriyoruz" dedi.
Tuzla Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, "Geçtiğimiz aralık ayının ilk haftasından itibaren acil servislere özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetleri ile başvuran hasta sayısında ciddi bir artış var. En sık başvuru şikayetleri arasında ateş, öksürük, kusma, ishal ve döküntü gibi şikayetler geliyor. Takip ettiğimiz hastalarda sıklıkla influenza testinin, yani grip hastalığının pozitif olduğunu görüyoruz. İnfluenza da kuru öksürük, ateş, kusma, ishal, halsizlik ve ciddi kas ağrılarıyla seyreden bir virüs enfeksiyonu. Solunum yoluyla virüsün ağız ve buruna taşınması şeklinde bulaşabiliyor. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda hastanede yatış gerektiren hastalığa sebep olabiliyor. Solunum yolu ve elle temas ile bulaştığı için hastalıktan korunmak amacıyla el hijyenine dikkat etmek, özellikle toplu taşıma kullanan, kalabalık ortamlara giren ve sağlık merkezlerinde çalışan personelin maske takması çok önemli. Özellikle evinde 2 yaşından küçük bebeği olan anne ve babaların da toplum içerisindeyken maske kullanmaları çok önemlidir. Biz 9 yaşın altındaki tüm çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısı olmasını öneriyoruz. Ailelere önerimiz bahsettiğimiz virüsler solunum ve hava yoluyla bulaştığı için maske takmaları çok önemli. Özellikle 2 yaş altındaki çocukların bakımını üstlenen anne ve babaların dışarıdan eve geldiklerinde kullandıkları kıyafetleri değiştirip, el ve yüzlerini sabunlu suyla güzelce yıkamalarını, hasta olan kişinin çocuğun bakımı ile ilgilenmemesi, eğer çocukların şikayetleri varsa da bir süre okula göndermemelerini öneriyoruz" dedi.

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor