Vali Ayyıldız: “Ecdadımızın emaneti bu aziz mirası yüceltmek hepimizin görevidir”

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyetin 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve gururla kutladığını belirtti.

GÜNDEM 28.10.2025 13:01:00 0
Vali Ayyıldız: “Ecdadımızın emaneti bu aziz mirası yüceltmek hepimizin görevidir”

Vali Ayyıldız mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz zaferin neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıl dönümünün coşku ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet; tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisiyle, hürriyet ve istiklal aşkıyla, iman ve inanç dolu bir kararlılıkla yürüttüğü Millî Mücadele’nin sonunda kazandığı büyük bir zaferin ve yeniden dirilişin sembolüdür.

       Türkiye Cumhuriyeti; 600 yıllık köklü bir devlet geleneğinin mirası üzerinde yükselmiş, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini rehber edinmiştir. Bu hedef doğrultusunda çalışmak, üretmek, ülkemizi her alanda yüceltmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ecdadımızın kanıyla, canıyla bizlere emanet ettiği bu aziz mirası yaşatmak ve yüceltmek, millet olarak en temel görevimizdir.

       Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasiye, millî iradeye, vatanına ve bayrağına yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek inanç, kudret ve kararlılığa sahiptir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a uzanan destansı mücadeleler, bu milletin yüreğinde daima canlı tutulan iman, cesaret ve vatan sevgisinin en güçlü göstergesidir. Her türlü zorluğu inançla aşan, bağımsızlığına ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan aziz milletimizin bu sarsılmaz kararlılığı, geleceğimizin en büyük güvencesidir.

       Bu anlamlı günde; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz''

"Bu koltukların gördüğü en güzel valiler"

DOSAB Termik Santrali’ni kurmak isteyenler çevrecilere teşekkür edecek mi?

Vali Ayyıldız: “Ecdadımızın emaneti bu aziz mirası yüceltmek hepimizin görevidir”

Bursa, küresel gıda ve horeca sektörlerinin buluşma noktası oldu

Uludağ’ın içme suyu hattı yenilendi

Bursa’da yolcu minibüsü devrildi: 8 yaralı

Rıfat Ilgaz Öykü Ödülü’nde kazananlar belli oldu

Bursa’da mekana alınmayan alkollü şahıs dehşet saçtı: 4 yaralı

Papa’nın ziyareti öncesi İznik’te tarihi keşif

Balıkesir’de 6,1 büyüklüğünde deprem

Bursa'da lodos etkili oldu; ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Nilüfer sahnesinde ‘Lüküs Hayat’: Bir başyapıtın yeni yorumu

Bursa'da 3 gün sular kesilmeyecek

Uludağ Elektrik’ten meme kanserine karşı “Pembe Farkındalık”

Başsavcılık Gemlik Belediyesi'ne soruşturma başlattı

Davut Gürkan: "Mahalle başkanlarımız bu davanın belkemiğidir"

Eski tip ehliyetlerde son tarih 31 Ekim: 1,8 milyon kişi hâlâ yenilemedi

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 152 hakem aktif şekilde bahis oynuyor

Osmangazi’de Cumhuriyet ruhu satranç turnuvasıyla canlandı

Uludağ’da yüzlerce kişi Cumhuriyetin izinde yürüdü

İşsizlik oranı açıklandı

BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye küresel bir güce dönüşüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

Unutulmaya yüz tutmuş miras Osmangazi’de yaşıyor

Bursa’da 750 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

İnegöl’e yeni dönemin konut hamlesi geliyor: 4.000 yeni konut hayata geçiyor

BTSO’dan yapay zekâ hamlesi

‘Alev savaşçıları’, termal kameralı ısı tespit dronu ile gökyüzünden hayat kurtarıyor

Yükleniyor