Vali Erol Ayyıldız’ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin toplumsal sorumluluklarını ve demokrasinin gelişimine katkılarını kutladı.

BURSA HABER 10.01.2025 10:42:00 0
Vali Erol Ayyıldız’ın

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin özverili çalışmalarını kutladı ve şu ifadeleri kullandı:

 Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

       Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru haber alması yönünde bir emek ve çabanın sergilendiği, etik kuralları doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirildiği ve toplumun talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir sorumluluğun icra edildiği gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

       Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek etiği ve tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde kamuoyu adına bir denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine de katkı sağlamaktadır.

       İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk bilinciyle ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

       Bu anlamda; başta Bursa’da olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına özveriyle görevlerini ifa eden basın çalışanlarının ve gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevleri başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 

 

Bursa'da kırmızı ışıkta motosiklet kazası

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

Yükleniyor