Vali Erol Ayyıldız’ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin toplumsal sorumluluklarını ve demokrasinin gelişimine katkılarını kutladı.

BURSA HABER 10.01.2025 10:42:00 0
Vali Erol Ayyıldız’ın

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin özverili çalışmalarını kutladı ve şu ifadeleri kullandı:

 Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

       Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru haber alması yönünde bir emek ve çabanın sergilendiği, etik kuralları doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirildiği ve toplumun talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir sorumluluğun icra edildiği gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

       Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek etiği ve tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde kamuoyu adına bir denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine de katkı sağlamaktadır.

       İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk bilinciyle ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

       Bu anlamda; başta Bursa’da olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına özveriyle görevlerini ifa eden basın çalışanlarının ve gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevleri başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 

 

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor