Vali Erol Ayyıldız’ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin toplumsal sorumluluklarını ve demokrasinin gelişimine katkılarını kutladı.

BURSA HABER 10.01.2025 10:42:00 0
Vali Erol Ayyıldız’ın

Vali Erol Ayyıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin özverili çalışmalarını kutladı ve şu ifadeleri kullandı:

 Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

       Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru haber alması yönünde bir emek ve çabanın sergilendiği, etik kuralları doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirildiği ve toplumun talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir sorumluluğun icra edildiği gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

       Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek etiği ve tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde kamuoyu adına bir denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine de katkı sağlamaktadır.

       İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk bilinciyle ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.

       Bu anlamda; başta Bursa’da olmak üzere ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına özveriyle görevlerini ifa eden basın çalışanlarının ve gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevleri başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 

 

Timsah'dan zirve yarışında kayıp!

Bursa'da 2 aracın karıştığı kazada 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı

Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı

Bursa’da sahte avukat tuzağı: Göçmenleri dolandırdı

Bursa’da tavuk döner faciası: 25 kişi zehirlendi

Bursa'da bir anlık dalgınlık kazayı getirdi

Bursa’nın Fethi minyatürlerle canlandı

Bursa'da yan bakma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil

Nilüfer'de Dünya Şiir Onur Ödülü Nisa Leyla’ya verildi

Osmangazi Belediyesi çöp eve müdahale etti

Bursa'da oltalı hırsız camilerde mikrofonları çaldı

Bursa’da arıcılık Büyükşehir’le canlandı

Bursa’da fenalaşan şoför panik yaşattı

Timsah’da tek hedef 3 puan!

Bursa’da felsefe söyleşisine yoğun ilgi

Otobüste şaşkına çeviren kavga: Şoför araya girince ısırıldı

Bursa’da tehlikeli şerit değişimi kazaya yol açtı

Osmangazi’de Dünya Tiyatro Günü Orhan Kemal ile kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti

Bursa'da araç faresi yakayı ele verdi

İnegöl’de yangın faciası

Cevdet Yılmaz: Türkiye barıştan yana

İnegöl’de üniversite ve meslek tanıtım günleri başlıyor

Özgür Özel’den Uşak operasyonuna tepki

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

İnegöl’de ahşap imalathanesinde iş kazası

Elif Nur Kaplan şampiyon olarak milli takıma seçildi!

Saç ekiminde maksimum verim nasıl alınır?

Bakan Uraloğlu: Akıllı ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyoruz

Yükleniyor

loading