Vali Mahmut Demirtaş’ın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'na dair bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNDEM 24.07.2024 11:46:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın

Vali Demirtaş mesajında,

"Yerel ve Ulusal Basınımızın Değerli Mensupları,

Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemizde her yıl ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan; kurumlar ile bireyler arasında köprü görevi üstlenen siz değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Ulusal ya da yerel basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar, büyük önem arz etmektedir.

Özellikle, objektif, güçlü ve sorumluluk sahibi yerel basınımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açıktır. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren ulusal ve yerel basın temsilcilerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde öncü görev üstlenen yerel ve ulusal basınımızın tüm fertlerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar; sağlık, başarı ve esenlikler dilerim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor