Vali Mahmut Demirtaş’ın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'na dair bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNDEM 24.07.2024 11:46:00 0
Vali Mahmut Demirtaş’ın

Vali Demirtaş mesajında,

"Yerel ve Ulusal Basınımızın Değerli Mensupları,

Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemizde her yıl ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan; kurumlar ile bireyler arasında köprü görevi üstlenen siz değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Ulusal ya da yerel basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar, büyük önem arz etmektedir.

Özellikle, objektif, güçlü ve sorumluluk sahibi yerel basınımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açıktır. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren ulusal ve yerel basın temsilcilerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde öncü görev üstlenen yerel ve ulusal basınımızın tüm fertlerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar; sağlık, başarı ve esenlikler dilerim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

Yükleniyor