Vatandaş otoparkların ücretli olmasını destekliyor

Cadde otoparklarının ücretli tarifeye geçişi, vatandaşlar arasında çeşitli görüşlerle karşılandı.

Vatandaş otoparkların ücretli olmasını destekliyor
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 7.10.2024 15:17:00 0

Şehir merkezindeki cadde otoparklarının ücretsiz tarifeden ücretli tarifeye geçişiyle ilgili vatandaşların görüşlerini aldık. Farklı bakış açılarından gelen yanıtlar şu şekilde oldu:

Bir vatandaş bu konuda, "Düne kadar eleştirilen otoparklar bir süre sonra bedavaya çevrildi. Burada ne tür olaylar oldu, bilmiyoruz. Neden bedava oldu onu da bilmiyoruz. Ücretsiz olduğu zaman halkımız çok sevindi ama benim için gereksiz bir sevinçti. Ne kadar sevindiler? Üç ay bile sürmedi," dedi.

Bir başka vatandaş ise "Böyle olacağı belliydi zaten. Aslında biraz da doğru bir uygulama. Herkes ücretsiz olduğunu görünce kafasına göre park ediyordu, bu da büyük sıkıntılara neden oluyordu. Ücretli olduğunda trafik akışı daha düzenliydi," şeklinde konuştu.

Başka bir görüş ise biraz daha farklıydı: "Nefesimizi de ücretli yapsalar daha iyi olur. Yapacak bir şey yok, ne olursa razıyız."

Ücretli uygulamanın doğru olduğunu düşünen bir başka vatandaş ise, "Olması uygundur, zaten tersi yanlıştı. Neden yanlıştı? Çünkü önüne gelen gelişi güzel park ediyor, sistem ilk hali gibi düzgün değildi," dedi.

Son olarak bir esnaf, "Doğru olan bu. Çünkü esnaf, özellikle çarşı esnafı, bu alanları adeta zapt ediyordu. 5 dakikalık işi olan işini halledemiyordu. Ücretli olması daha iyi olur."