Vatandaştan tepki: “Bu evler nasıl yapılıyor, yetkililer neden müdahale etmiyor?”

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Hasanağa Göleti çevresinde, tarım arazileri üzerine inşa edilen tiny house tipi evler, kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

BURSA HABER 8.10.2024 12:57:00 0
Vatandaştan tepki: “Bu evler nasıl yapılıyor, yetkililer neden müdahale etmiyor?”

Bursa Hakimiyet’in haberine göre, ünlü bir emlak sitesinde parsel parsel satışa çıkarılan bu evler, hobi bahçesi adı altında bölgedeki tarım alanlarını işgal etmiş durumda. Gölet etrafına kurulan tiny houselar, doğanın tahrip edilmesine ve çevrede biriken çöplerin yarattığı kirliliğe dikkat çekerken, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konu gündeme taşındı. Göletin etrafındaki tarım arazilerinde hobi bahçesi adı altında kurulan bu taşınabilir evler, vatandaşlar tarafından görüntülendi ve ünlü bir emlak sitesinde parsel parsel satışa sunuldu.

Vatandaşın tepkisi: "Doğa katlediliyor!"

Doğa sporları yapan bir grup üyesi, Hasanağa Göleti çevresinde yaptığı yürüyüş sırasında tiny house yapılaşmasını fark etti. WhatsApp ihbar hattına gönderilen mesajda, "Her hafta sonu Bursa’nın farklı noktalarında doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Hasanağa Göleti çevresinde doğanın nasıl tahrip edildiğine bir kez daha şahit oldum. Göletin kenarında çok sayıda tiny house inşa edilmiş. Pislikten geçilmiyor. Bu evler nasıl yapılıyor, yetkililer neden müdahale etmiyor?" ifadeleri yer aldı.

NİLÜFER BELEDİYESİ NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Tarım arazileri üzerine kurulu kaçak yapılara karşı Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım Belediyesi kararlı şekilde mücadele ederken, Nilüfer Belediyesi’nin edilgen tutumu dikkat çekici bir noktaya geldi. Osmangazi Belediyesi ekipleri, Gökçeören’deki lüks kaçak villaları yerle bir ederken, Mudanya Belediyesi de tiny house tipi evleri yıkmayı sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi ekipleri ise haftada 3 gün yıkım gerçekleştirerek, kaçak yapılara taviz vermediğini gösteriyor. Ancak Nilüfer Belediyesi, kendi encümeninin aldığı yıkım kararını bile aylar geçmesine rağmen uygulamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kaçak yapılar konusunda kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriye bugüne kadar yanıt veremedi. 

 

FOTO:BursaHakimiyet

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor