Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 5 milyon TL'yi aşan vergi ve ceza borcu olan mükelleflerin listesini yayımladı. Listede 36 bin 906 mükellef bulunurken, borçların toplamı 914,9 milyar TL'ye ulaştı.

EKONOMİ 1.11.2024 14:27:00 0
Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 5 milyon TL'nin üzerinde vergi ve ceza borcu bulunan mükellefleri kamuoyuna duyurdu. Açıklamaya göre, listede toplam borç tutarı 914,9 milyar TL’yi buldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasında, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 5'inci maddesi uyarınca, ikmalen, resen veya idarece yapılan tarhiyatlar dolayısıyla vadesi geldiği halde ödenmeyen vergi ve cezaların açıklanması yetkisinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, 564 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği doğrultusunda 2024 yılı için belirlenen listeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Vergi Borcu Bulunan Mükellefler

Kesinleşen vergi ve ceza borçları (I-A) listesine göre, 5 milyon TL ve üzeri borcu olan mükelleflerin toplam sayısı 2 bin 464 olarak açıklandı. Bu mükelleflerin 419'u gerçek, 2 bin 45'i ise tüzel kişi. 2 bin 464 mükellef arasında 299 faal mükellef bulunurken, terk mükellef sayısı ise 2 bin 165 olarak kaydedildi. Bu kapsamda kesinleşen toplam borç 53,1 milyar TL olarak hesaplanırken, bunun 6,3 milyar TL'si faal mükellefler, 46,7 milyar TL’si ise terk mükellefler tarafından oluşturuldu.

Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borcu olan mükellefler (I-B) listesinde ise toplam 36 bin 906 mükellef yer alıyor. Bu listenin 7 bin 948'ini gerçek, 28 bin 858'ini ise tüzel kişi mükellefler oluşturuyor. 4 bin 807 faal mükellefin yanı sıra 31 bin 999 terk mükellefin de bulunduğu bu listenin toplam borcu 914,9 milyar TL olarak belirtildi. Söz konusu borcun 113,8 milyar TL’si faal mükelleflere, 801,1 milyar TL’si ise terk mükelleflere ait.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borçlarının 15 Ekim 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde, 1 Kasım 2024 ila 15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise internet sitesi üzerinden erişime açık olacağını duyurdu.

Dünya kupası yolunda önemli zafer!

Bursa’da yanan ormanlar 8 ayda yeniden hayat buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek

Marmarabirlik üreticiye son ödemeyi 17 Nisan'da yapacak

A Milli Takım’da Romanya maçı kadrosu belli oldu: 6 eksik

Milli maç heyecanı Bursa'da dev ekranlarda yaşanacak!

Donald Trump'tan NATO'ya tepki: Bizi yalnız bıraktılar

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Bursa’da kaçak sigaraya büyük darbe

UEDAŞ’tan elektrik güvenliğinde Ar-Ge atılımı

MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır

Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı

Edebiyat tutkunları Osmangazi'de buluştu

Çınarcık Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor

Can Ozan Bursa'da hayranlarıyla buluştu

Nilüferli bostan kaşifleri toprakla buluştu

Osmangazi Köprüsü’nde feci olay: Fenomen hayatını kaybetti

Bursa’da yol ortasında boks gibi kavga

Osmangazi Girişimcilik Zirvesi gençlerle iş dünyasını buluşturdu

Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yükleniyor

loading