Vestel 200 milyonuncu televizyonunu üretti

Vestel 200 milyonuncu televizyonunu üretti

GÜNDEM 19.01.2024 11:30:42 0
Vestel 200 milyonuncu televizyonunu üretti
Vestel, Manisa’daki ana üretim merkezi Vestel City’de 200 milyonuncu televizyonunu üretti. Tüketicilerine en iyi görsel deneyimi yaşatmak için televizyon teknolojisini sürekli yenileyen markanın bugün Türkiye TV ihracatının yüzde 90’ını gerçekleştirdiği açıklandı.

Manisa’da 1984 yılında televizyon üretimine başlayan Vestel, Vestel City’deki tesislerinde 200 milyonuncu televizyonunu üretti. Türkiye’nin en büyük yerli televizyon üreticilerinden biri konumundaki marka, TV üretimine 1984 yılında başlamıştı. O tarihten bugüne kadar geliştirdiği teknolojik ürünlerle hem yurt içinde hem de yurt dışında televizyon pazarında önemli rol üstlenen markanın, bugün Türkiye TV ihracatının yüzde 90’ını gerçekleştirdiği belirtildi.

Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu, geçen 40 yılda geldikleri noktada, teknoloji, tasarım ve deneyim alanında televizyon pazarına yön veren bir şirket halini aldıklarını söyledi. Uylukçuoğlu, “Şirketimiz bugün Türkiye’nin en değerli markalarından biri. Sadece televizyon ve beyaz eşya üreticisi olmaktan öte küresel bir teknoloji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Manisa’daki Vestel City’de ürettiğimiz teknolojiyi 163 ülkeye ihraç ediyoruz. 2022’de 2,3 milyar dolarlık ihracata imza attık. 25 yılı aşkın süredir aralıksız olarak sektörümüzün ihracat şampiyonuyuz. Bu başarı tablosunda elbette ki televizyon alanındaki yetkinliğimizin payı büyük” diye konuştu.

Uylukçuoğlu, küresel ekonomik gelişmeleri yakından ve titizlikle takip eden Vestel’in, ana pazarlarında son dönemde yaşanan daralmaya karşın televizyon ihracatında yukarı yönlü seyir izlediğini dile getirdi.

Televizyon teknolojisinde sürekli yenilikler yaparak pazara öncülük ettiklerini vurgulayan Duygu Badem Uylukçuoğlu, “Ülkemizde TV pazarının lider üreticisi, Avrupa’da ise pazarın ilk 3 oyuncusundan biriyiz. Bu konumumuzu korumak ve yükseltmek için son teknolojileri üretmenin yanı sıra, içerik alanına da yoğunlaşıyoruz. 2022 yılında, Smart TV platformunu geliştirmek için önemli adımlar attık. ABD’nin en büyük TV platformlarından biri olan Xperi Holding ile iş birliğine gittik. Yeni nesil içerik platformu TiVo, Vestel’in satışa sunduğu akıllı televizyonlara entegre edilecek; içerik ve canlı etkileşim imkânı ile tüketici beklentilerini karşılayarak Vestel’in Avrupa’daki TV satış gücüne katkı sağlayacak.

İlk yerli televizyonu ürettiğimiz 1994 yılından bu yana, tüplü televizyonlardan LCD, plazma, 3D ve 4K televizyonlara kadar her tür televizyon teknolojisini başarıyla üretip geliştirdik. Günümüzde kullanıcılarımıza sunduğumuz, OLED ekranlar, QLED ekranlar, yapay zekâ destekli görüntü işleme teknolojileri gibi en son televizyon teknolojileriyle üst segment TV ürün gamımızı genişletiyoruz. 2022 yılında Türkiye’nin ilk ve tek pilli/şarj edilebilen televizyonu Philie TV’yi pazara sunduk. Smart TV OS platformları açısından da müşterilerimize geniş bir seçenek yelpazesi sunarken, televizyonlarımızda Android TV, Google TV, Amazon Fire TV, Vidaa, TiVo ve kendi QUI işletim sistemimiz gibi platform seçenekleri bulunuyor” dedi.

Uylukçuoğlu, gelecek dönemde de geliştirdikleri ürün ve teknolojilerle kullanıcılarının televizyon deneyimini üst noktalara taşımaya ve teknoloji ihraç eden küresel marka olma vizyonuyla televizyon pazarına yön vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

TCMB Faiz kararını açıkladı!

Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldı

Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Yükleniyor

loading