Tarih: 21.04.2015 19:04

VİNÇ FACİASI SANIKLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Bursa`da 1 Şubat tarihinde yaşanan vinç faciasında hayatını kaybeden İnegöllü taksicinin ölümünden sorumlu oldukları öne sürülen iki kişi 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı`nın iddianamesi tamamlandı. Savcı, faciada sorumlu olduğu gerekçesiyle vinç firmasının yetkilisi Hamza A. (27) ile vinç operatörü Bülent Ç. (43) hakkında dava açılması gerektiğine hükmetti. Firma yetkilisi ve vinç operatörü, iddianamenin ağır ceza mahkemesinde kabul edilmesiyle "Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan 2 ile 15 yıl arası hapis istemiyle yargılanacak.

Üzücü olay 1 Şubat günü saat 06.00 sularında meydana gelmişti. Şiddetli lodos Acemler`de yapımı süren Timsah Arena inşaatındaki vinci devirdi. Devasa vinç, Nilüfer Deresi üzerindeki köprüye büyük bir gürültü ile düştü. Bu esnada köprüden geçmekte olan Fatih Demirkıran yönetimindeki 16 T 5541 plakalı ticari taksi vincin altında aldı. Kazada, ağır yaralanan araç sürücüsü kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi`nde bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —