Yakup Canbolat'ın "Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın "Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı yayımladı.

GÜNDEM 24.07.2021 10:09:00 0
Yakup Canbolat

Mesaj şöyle;

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda atılan önemli bir adımla 24 Temmuz günü haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak kutlanmaktadır.

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nda,  basının ve basın mensuplarının; demokrasimizin yerleşip güçlenmesinde, toplumsal gelişme ve bilinçlenmesinde ne kadar önemli katkılar sağladığını hatırlıyoruz.

Biliyoruz ki basın mensupları, halkın bilgi ve haber alma hakkının sağlanmasında, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında, halkın taleplerinin, düşüncelerinin yetkili makamlara doğru ve tarafsız iletilmesinde, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde önemli bir görev üstlenirler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözüyle basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ifade etmektedir.

Basınımız, özellikle covid-19 pandemisi ile mücadele sürecinde pandemi süreci ile ilgili halkımızı haberdar ederek, koronavirüs konusunda bilinçlendirerek pandemi ile etkili mücadele etmemizde oldukça önemli bir rol üstlenmiş ve her zaman sahada görevlerine devam etmişlerdir.

Basınımız vasıtasıyla koronavirüs tedbirlerini bir kez daha hatırlatıyor; vatandaşlarımızı, koronavirüs tedbirlerine; doğru maske kullanımına, sosyal mesafeye, el hijyenine riayet etmeye devam etmelerini tavsiye ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; gerek Bursa’mızın tanıtılmasında, büyümesinde, gelişmesinde, gerekse de ülkemizin ve şehrimizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, kişisel hak ve özgürlüklere ve toplumsal değerlere saygılı, objektif bakış açısı ile son derece önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Mehmet Akif Ersoy'dan “Siyasi Operasyon” açıklamasına düzeltme: Sözlerim maksadını aştı

Osmangazi Belediyesi 5’inci kreş için geri sayımda

Bursa'da feci kaza: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Libya ve Afrika'ya açılan ticaret kapısı Yenişehir oldu

Bursa’da gece yarısı teknelere baskın

Usta Yazar Rıfat Ilgaz Nilüfer’de anıldı

Bakanlıktan müjde: 3 bin personel alınacak

Bursa’da kuyumcudan 120 milyon TL’lik kâr vurgunu

Fotoğrafın kalbi Bursa'da atıyor

Kestel’de eğitim seferberliği: "Destek Bizden, Başarı Sizden"

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Yükleniyor