Yanan dağ evinden geriye çanak anten ile soba kaldı

Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçelerindeki yangın 4, Orhaneli ve Harmancık’taki yangın ise 5 günün sonunda kontrol altına alındı. Gürsu’da bir dağ evi küle döndü; geriye sadece soba, çanak anten ve demir parçalar kaldı.

BURSA HABER 31.07.2025 12:25:00 0
Yanan dağ evinden geriye çanak anten ile soba kaldı

Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçelerindeki orman yangını 4’üncü gününde, Orhaneli ve Harmancık ilçelerindeki orman yangını ise 5’inci gününde kontrol altına alındı. Her iki bölgede de soğutma çalışmaları sürerken, Gürsu’da griye dönen ormandaki bir dağ evinden geriye eşyaların demirleri, çanak anten ve soba kaldı.

Orhaneli ilçesi Harmancık yolu Meyran mevkisinde 26 Temmuz'da saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Aynı gün saat 17.30 sıralarında Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını da Gürsu ilçesine ulaştı. Alevlere 35 hava aracı, 1136 kara aracı ve 2 bin 600 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi. Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan ve Osmangazi ilçesine bağlı toplam 12 mahallede 1315 hane ve 3 bin 763 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Kestel-Gürsu ilçelerindeki orman yangını 4'üncü gününde, Orhaneli-Harmancık ilçelerindeki orman yangını 5'inci gününde kontrol altına alınıp söndürüldü. Bölgedeki soğutma çalışmaları ise hala sürüyor.

Yangınların kontrol altına alınmasıyla tahliye edilen mahallelerdeki vatandaşlar evlerine geri dönerken, her 2 bölgedeki orman alanları yeşilden griye büründü. Gürsu ilçesinde yanan alandaki bir dağ evinden geriye ise eşyaların demirleri, soba ve çanak anten kaldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Her türlü desteğe devam edeceğiz

İnegöl Belediyesi müzeleri dijitalde yenilendi

Başkan Oktay Yılmaz, gençlerle bir araya geldi

Sahte diploma davasında erteleme kararı çıktı

Zimmetine 6,5 milyon TL geçiren katip tutuklandı

Bursa'nın gururundan çifte başarı

Bakan Uraloğlu: Suriye sınırındaki demir yolu hattını ayağa kaldırıyoruz

MEEXX makine sektörünü Bursa’da buluşturdu

Yıldırım'da Kadim Şifa programına büyük ilgi

Osmangazi Belediyesi, Arap Şükrü Sokağı’nın tarihi kimliğini yeniden kazandırıyor

Bursa Emniyeti’nden uyuşturucu ve kaçak çalışmaya karşı üst üste operasyonlar

Narkotik operasyonunda 1 polis şehit oldu

Saloni, Turquality ile büyüme ivmesini artırıyor

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Yükleniyor