Yangında 2.gün! Marmaris'te tahliyeler devam ediyor

Havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahale yeniden başladı. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, güvenlik tedbirleri kapsamında 51 hanede 151 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

GÜNDEM 23.06.2022 09:14:00 0
Yangında 2.gün! Marmaris

Türkiye geçtiğimiz yıl yaşanan yangın facialarının bir benzerine, bu yıl Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan felaketle tanık oldu.Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangınla mücadele son sürat devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı. Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde önceki gün çıkmış, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılmıştı.

Tahliyeler devam ediyor

Bölgeden acı kareler gelmeye başladı. İlçede Karacasögüt ve Değirmenyanı Mahallesi'nde bazı evler tahliye edilmeye başlandı.

Kriz merkezi alanında bulunan iş makineleri, araçlar ve helikopter başka bölgelere kaydırılmaya başlandı. Yangınla alakalı son durumu da aktaran Kirişci, "Yangının dünkü seyrini ifade etmiştik. Bugün gün içerisinde oldukça iyi gidiyordu, ancak belli yerlerde sıcaklığın anormal artışından kaynaklı olarak olumsuzluklar var, inşallah oralar da kontrol altına alınacak. Hem hava hem de kara araçlarmız çok şükür iyi düzeyde, tek bir ağacımız tek bir dalımız bile yanmasın istiyoruz. Şu ana kadar vatandaşımızın herhangi bir maddi zaiyatı yok, tahliye konusunda zamanında alınan önlemlerimiz vardı" dedi.

Envantere yeni uçaklar geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği Değirmenyanı mevkisindeki çalışmaları takip etti. Alevlerin arasından kurtarılan ’Tarçın’ isimli köpeği kucağına alıp seven Bakan Kirişci, bölge halkıyla da sohbet edip taleplerini dinledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tam yangının olduğu yerde, Orman Genel Müdürlüğü mobil izlemenin bulunduğu Küfre Koyu'ndayız. Alınması gereken tüm önlemler alındı. Hava sıcaklığının ve rüzgarın artmasıyla birlikte belirli bölgelerde anormal yangın oluştu. Bütün hava ve yer araçlarımız buralara yönlendirildi. Bizim gece görüş özelliği taşıyan hava araçlarımız 4 Temmuz itibarıyla envanterlerimize girmiş olacak" dedi. Meteorolojik verileri paylaşan Bakan Kirişci, "Sabah 6-9 arası rutubet yüzde 91 olarak görülüyor. Sabah ve akşam 18:00 arasındaki saatler bizim için son derece kıymetli. Bu 3 saatte rüzgarın bugün yaşadığımız sıkıntı gibi olmayacak" diye konuştu. Muhalefetin eleştirilerine de yanıt veren Kirişci, "İstediğiniz ülkenin helikopter ve uçak envanterine rahatlıkla bakıp Türkiye'nin envanteriyle karşılaştırabilirsiniz. Eğer geçen yıldan ders alınmadılar diyorlarsa matematikle bir problemleri var demektir" ifadelerini kullandı.

OGM son durumu açıkladı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yangına toplam 2 bin 604 personelin, 253 arazöz, 26 su tankeri ve diğer kamu araçları ile toplam 598 araç ile müdahale edildiğini bildirdi. Ayrıca, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopterin ve 14 uçağın yangına müdahale edeceğinin bilgisini verdi.

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Yükleniyor