Yaralı Tay Sağlığına Kavuşturuldu

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler, yolda yaralı halde bulunan tayı ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

BURSA HABER 16.10.2020 13:40:00 0
Yaralı Tay Sağlığına Kavuşturuldu

Yunuseli Mahallesi’nde başıboş bir tayın dolaştığı ihbarını alan Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgeye giderek tayı yakaladı. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirilen tayın yapılan muayeneler sonucunda karın bölgesinde çok derin irinli bir enfekte yarası olduğu ve aynı zamanda testislerinde de yangı olduğu tespit edildi. Tayın acil olarak operasyona alınması gerektiğine karar veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler, yaralı taya aynı anda iki operasyon yaptı. Yaklaşık bir saat süren operasyon sonucunda tayın yarası temizlenirken, testislerine de gerekli müdahale yapıldı. Tay operasyonlar sonrası kısa sürede ayağa kalkarak sağlığına kavuştu.

Yapılan operasyonların çok başarılı geçtiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun, “Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde yardıma muhtaç tüm hayvanlara sahip çıkıyoruz. Merkezimizde kedi ve köpek gibi küçük hayvanların yanı sıra at ve eşek gibi büyük çiftlik hayvanlarına da deneyimli veteriner hekimlerimiz ve alanında uzman tekniker personelimiz gerekli tıbbi müdahalelerde bulunabiliyor. Sokakta başıboş gezerken ekiplerimiz tarafından bulunan yaralı taya da gerekli müdahaleler yapıldı ve sağlığına kavuşturuldu. Bundan sonraki süreçte sahibi çıkmadığı takdirde tayı, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde engelli bireylerimizin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve özgüven kazanmalarına destek olmak adına düzenlediğimiz at biniş programlarında faydalanacağız” dedi.

 

Veteriner Hekim Kadir Kadir Özdemir de, taya yapılan operasyonlar hakkında bilgi vererek, “Tayı bulduğumuzda karın altında ciddi bir yarası mevcuttu. İleri tanı için müdürlüğümüze getirdiğimizde yaranın çok derin irinli bir enfekte yara olduğunu aynı zamanda da testislerinde de yangı olduğunu tespit ettik. Muayeneler sonucunda operasyona karar verdik ve aynı anda 2 başarılı operasyon yapıldı” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

Yükleniyor