Yaren" leyleğin yavrusu tedavi altında

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'nde yaşayan "Yaren" isimli leyleğin yavrusundan biri, yuvada bitkin düşmesi nedeniyle tedavi altına alındı.

Yaren
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 31.05.2024 16:29:00 0

Balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostlukla tanınan Yaren leylek, bu yıl 4 yavruya sahip oldu. Ancak yavrulardan ikisi, yumurtadan çıktıktan sonraki günlerde hayatını kaybetti. Diğer yavrulardan biri de yuvada bitkin düştüğü fark edilince Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından yuvadan alınarak tedaviye başlandı.

Yavru leylek, enfeksiyon tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye ve Avrupa'daki birçok leylek yuvasında benzer sorunların yaşandığını belirtti. Tüydeş, bazı ülkelerde leylek yavrularının yumurtadan çıktıktan sonra hemen öldüğünü, bazılarının ise ebeveynleri tarafından yuvadan atılmak zorunda kaldığını aktardı. Tüydeş, bu durumun iklim değişikliğinin etkilerinden kaynaklanabileceğini düşündüğünü ifade etti.

"Yaren" ve eşi daha önce 6 yavru büyütmüştü. Tüydeş, tedavi altına alınan yavrunun durumunun yakından takip edildiğini ve veteriner hekimlerle görüşüldüğünü söyledi. Tüydeş, yavrunun durumunun dünden biraz daha iyi olduğunu, ancak bu durumun kritik durumu atlattığı anlamına gelmediğini belirtti.